2.3.2016

Hiihtoratsastusta.

Viime viikon sunnuntai oli ratsastuksellisesti hyvin vauhdikas päivä. Kävimme ensin kaverini kanssa maastossa heittämässä reippaan n. 10 km maastolenkin, ja sen jälkeen jatkoimme hiihtoratsastusharjoituksia. Ilma oli mitä mahtavin, aurinko paistoi, ja luntakin oli juuri sopivasti jotta pystyi etenemään kunnolla kaikissa askellajeissa. Tämä on mahdollista vain talvella, sillä kesällä nuo hiekkatiet ovat niin kovia, ettei siellä voi paljon muuta tehdä kuin kävellä. Siksi olen jättänyt kentällä treenaamisen toistaiseksi hieman sivuseikaksi, ja nauttinut näistä maastoilumahdollisuuksista.

Ajattelin että Fiia olisi hieman väsähtänyt tuon maastoilun jälkeen, mutta eipä ollutkaan. Vauhtia tuntui olevan kahta kauheammin kun laitettiin hiihtoratsastusvaljaat päälle. Muutaman kerran laukassa se meinasi jopa lähteä lapasesta. Harjoitukset sujuivat todella hyvin, ja kaikki tuntuivat nauttivan hommasta! Sehän tässä harrastuksessa on tärkeintä, että kaikilla on mukavaa.

Olen ollut aika väsynyt viimeaikoina töiden, ja tallihommien takia, enkä edes muista milloin minulla olisi ollut viimeksi kokonainen vapaapäivä, niinkuin tänään. Ilma on taas todella nätti, ja aionkin käyttää aamupäivän tallilla rakkaan hevoseni kanssa maastoillen. Kyllähän siellä kentällä ehtii puurtamaan ja treenaamaan sitten koko kesän.

Huomenna olisi tarkoitus mennä taas maneesille hyppäämään, ja katselinkin tossa jo kauhuissani kalenterista että porvoon kisaviikonloppu olisi jo ensi viikolla. Saapa nyt sitten nähdä mennäänkö sinne vai ei. Toisaalta harjoituskisathan ne vain ovat, että harjoittelemaanhan sinne muutkin menee. Täytyy nyt kuitenkin vielä katsoa miltä tuo meidän hyppääminen näyttää huomenna, ja tehdä sitten päätökset sen perusteella. Kummasti alan aina epäröimään näissä asioissa kun kisapäivä lähestyy :D

Saimme muutamia kuviakin hiihtoratsastuksesta tällä kertaa, mutta kamerani ei jostain syystä tarkentanut ollenkaan, joten laatu on hieman sumea.

2 kommenttia :