27.3.2016

Virheistä oppii.

Olimme perjantaina lähitallin maneesilla estevalmennuksessa. Fiia oli alusta asti tosi hyvä, tasainen ja rauhallinen ratsastaa. Tuntuu että viime viikot ollaan kehitytty huimasti.

Aloitimme hyppäämisen pienellä pysty-pysty sarjalla, joka oli innarivälillä. Tulimme tätä muutaman kerran molempiin suuntiin. Fiia malttoi mennä rauhassa, ja nosteli hyvin jalkojaan, vaikka väli meinasikin tuntua ahtaalta.


Jatkoimme sen jälkeen ristikko - pysty sarjalla, joka oli tarkoitus tulla laukassa, esteiden jälkeen siirtää hevonen käyntiin ennen lyhyttä sivua, ja ratsastaa aktiivisessa käynnissä pieni voltti. Alkuun jarrutusmatka oli hieman pitkä, mutta vähitellen aloin saamaan hevosen käyntiin jo hyvissä ajoin. Fiia taipui voltilla kivasti, ja kun se myötäsi niin annoin pitkät ohjat. Sitten lyht sivut käyntiä, ja sama uudestaan.

Tämän jälkeen esteitä nostettiin, ja otimme mukaan muitakin esteitä. Tarkoituksena oli hypätä pientä rataa 80cm korkuisena. Ajattelin että hankaluuksia tuottaisi 5 laukka-askeleen väli, jossa viimeisenä esteenä oli pysty jonka alla oli pieni portti. Tulimme tätä estettä ensin yksittäisenä ja Fiia kielsikin sille pari kertaa. Sain sen kerran menemään ravissa siitä yli, ja sen jälkeen alkoi sujumaan laukassakin.

Aloitimme radan hyppäämisen, ja alkuun se menikin ihan hyvin, vaikka otin tuolla pitkällä linjalla usein liikaa kiinni. Heti kun osasin myödätä enemmän, ja antaa hevosen edetä kunnolla, niin alkoi sujumaan. Viimeisellä hyppykerralla kaikki menikin sitten päin mäntyä. Alkurata sujui hyvin, tuolle linjan ensimmäiselle esteelle Fiia teki ison hypyn, sitten ratsastin sitä eteenpäin ja vauhtia olikin aivan liikaa. Menimme kirjaimellisesti läpi tuosta viimeisestä esteestä, ja ilmeisesti puomi jäi jotenkin Fiian etujalkojen väliin, se kaatui polvilleen jolloin minä jatkoin matkaa ilman hevosta, tämän jälkeen hevonen kaatui kuperkeikalla ympäri.

Pääsin itse ylös aika  nopeasti, ja menin hevosen luokse. Fiiakin oli juuri nousemassa ylös, ja näytti siltä ettei onneksi pahemmin sattunut. Tämä oli kuitenkin sen verran pahan näköinen kaatuminen, että valmentaja päätti lopettaa tähän. Kävelytin hevosen kunnolla, ja yritin samalla keräillä itseäni. Onneksi en kuitenkaan jäänyt hevosen alle, vaan selvisin vain niska/polvikivuilla.

Pitkän kävelytyksen jälkeen lähdimme ajamaan takaisin tallille. Kylmäsin tamman jalat huolella, ja huomasin että vasempaan etupolveen alkaa tulemaan taas imppari. Laitoin siihen animalintex hauteen, ja botin tallisuojat etujalkoihin.

Vuokraaja kävi lauantaina hoitamassa jalan ja kävelyttämässä Fiiaa. Jalka oli ollut lämmin, muttei onneksi turvoksissa. Kävin tänään itse irtojuoksuttamassa Fiian kevyesti kentällä, ja se näytti liikkuvan ihan puhtaasti. Juoksutuksen jälkeen käytiin vielä talutuslenkki maastossa, jonka jälkeen kylmäsin jalan ja laitoin siihen taas kääreen. Jalka lämpeni hieman liikutuksesta, mutta uskoisin sen olevan parempaan päin.

Kisojen suhteen suunnitelmat hieman muuttuivat, mikäli menemme sinne niin hyppään vain 60 ja 70cm luokat. Yritän päästä perjantaina vielä maneesille hyppäämään, täytyy toivoa ettei hevoselle jäänyt mitään kammoa tästä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti