15.3.2016

Kilpailukausi aloitettu!

Meidän kilpailukausi alkoi sunnuntaina 13.3 Porvoon ratsastajien kisoissa PR-tallilla. Hyppäsimme luokat 60cm, ja 70cm, joissa molemmissa oli clear round arvostelu eli A.0.0. Fiian vuokraaja kävi ratsastamassa tammaa lauantaina ja se oli ollut kuulemma todella säikyllä tuulella. Ihan kaikkea piti kyttäillä ja säpsyä koko ajan.

Menin sunnuntaina hieman ennen yhdeksää tallille, sillä olin jo edellis iltana käynyt pakkaamassa kaikki tavarat autoon. Tarkoituksena oli päästä matkaan viimeistään 9.30. Fiia oli harjatessakin todella säikyllä tuulella, ja kuunteli kokoajan mitä ympärillä tapahtuu, sekä yritti rynniä muutamaan otteeseen ulos karsinasta. Kuljetuksen ajaksi tamma sai päällensä selänlämmittimen, sekä villaloimen, ja jalkoihin botin tallisuojat.  Säpsyilystään huolimatta Fiia ihme kyllä käveli koppiin ihan suoraa. Alkumatka oli taas pelkkää kuopimista, eikä heinätkään maistunut.

Olimme perillä aikataulun mukaisesti, eli noin kello yksitoista. Otimme Fiian ulos kopista, ja laitoin sen kuntoon samantien. Kaverini meni kävelyttämään tammaa sillä välin kun kävin maksamassa lähtömaksut, sekä tutustumassa rataan. Rata vaikutti mukavan helpolta ja sujuvalta, mutta ajattelin tuon ensimmäisen esteen koituvan meidän ongelmaksi, kun siinä pitäisi hypätä kohti "pelottavaa maneesinpäätyä".


Sitten pääsimmekin jo verkkaamaan. Fiia oli alusta asti suht simppeli ratsastaa, vähän se nyt kyttäili maneesissa olevia koristeita, mutta ei kuitenkaan lähtenyt alta tms. niinkuin olisin olettanut. Käytin hyödykseni viime tunnin istuntaharjoituksia,ja sainkin avut todella hyvin läpi. Aloitimme hyppäämään verkkaestettä laukassa. Vasempaan kierrokseen hypättiin estettä numero 8 väärään suuntaan. Ensimmäinen hyppy meni vähän tuijotellessa, mutta sen jälkeen sujui paremmin. Otin vain muutaman hypyn ja jatkoin ravailua siihen asti että vaihdettiin suunta. Oikeaan kierrokseen jatkoin samoja harjoituksia, jonka jälkeen otin muutaman hypyn esteelle numero 3. Este oli aluksi pysty, jonka jälkeen se muutettiin okseriksi. Tähänkin suuntaan piti kyttäillä ensimmäisellä kerralla esteen vieressä olevaa hiekkasäkkiä, mutta yli päästiin silti hienosti.Luokassa oli vain kolme ratsukkoa, joten siirryin odottamaan vuoroa maneesin päätyyn. Meidän lähtövuoro oli viimeisenä. Fiia oli ihmeen rauhallinen koko odotteluajan, eikä radalle mennessäkään kuumunut, vaan sain rauhassa tervehtiä tuomaria ja nostaa laukan. Ensimmäinen este ei tuottanut ongelmia, vaikka niin olinkin ajatellut. Etenimme harmillisesti liian hidasta vauhtia koko radan. josta syytä otimme yhden puomin alas. Jäin vain pitelemään hevosta liikaa, enkä antanut sen edetä tarpeeksi, jolloin hyppy jäi liian matalaksi ja takajalat tiputtivat puomin. Eipä tämä hirveästi jäänyt harmittamaan, sillä rata sujui muuten ihan hyvin. Fiia oli hyvin hallinnassa, (ehkä vähän liiankin hyvin), mutta tästä olisi helppo lähteä ratsastamaan hieman nopeammin seuraavassa luokassa.


Seuraavassa luokassa olikin sitten niin paljon osallistujia, että se oli jaettu kahteen verryttelyryhmään, ja koska me lähdimme taas luokan viimeisenä, olimme myös viimeisessä verkkaryhmässä. Ehdin siis tässä välissä käydä hakemassa hieman evästä, ja katsomassa muiden suorituksia. Ehdin katsoa ensimmäisen verryttelyryhmän kolmen ensimmäisen ratsukon radan, ennen kuin piti lähteä itse valmistautumaan hevosen kanssa. 

Keskityin ratsastamaan paljon reippaampaa laukkaa, ja otin vain muutaman hypyn molempiin suuntiin, jotta Fiia jaksaisi paremmin radalla. Huomasin heti itsekin, kuinka paljon sujuvampaa meidän meno oli, kun annoin hevosen edetä tasaisen reippaalla vauhdilla, enkä kokoajan jarrutellut käsijarru päällä.

Verkka oli suht nopeasti ohi, ja siirryimme taas odottamaan vuoroa. Kun pääsimme radalle, keskityin alusta asti siihen että laukka olisi tarpeeksi reipasta, ja saimmekin hyvän hypyn heti ensimmäiselle esteelle. Jouduin välillä jopa ratsastamaan hieman eteenpäin, ettei vauhti hyytyisi, ja selvisimmekin koko radan puhtaasti läpi. Vauhtikin oli n. 10sek nopeampaa kuin mitä ensimmäisessä luokassa. Olin erittäin tyytyväinen suoritukseemme, ja jäimme odottamaan palkintojen jakoa.

Fiia antoi nätisti laittaa ruusukkeen, kun sai samalla makupalan suuhunsa. Kunniakierrokselle päästiin kahden ponin kanssa, ja jouduin vähän pitelemään tammaa jottei se jyräisi ponien yli. Fiian mielestä kunniakierroksella pitäisi mennä täysiä! :)

Menin kentälle vielä ravailemaan ja hieman taivuttelemaan Fiiaa lopuksi. Kun sain sen ratsastettua rennoksi, eteen ja alas, niin kävimme vielä kävelemässä hieman teitä pitkin. Sen jälkeen otimme varusteet pois, pakkasimme hepan autoon ja lähdimme kotia kohti.

Perjantaina oliskin sitten luvassa Suomelan Suskin valmennus artjärvellä, Tortolan talleilla, ja näillä näkymin seuraavat kilpailut olisivat 2.4 tuolla PR-tallilla. 

Tässä vielä muutama kuva kilpailuista:

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti