15.2.2016

Rambo Micklem Multibridle.

Tänään vihdoin ja viimein saapui paketti, jota olen odottanut kuin kuuta nousevaa! Sieltä löytyi nuo meidän uudet suitset, eli micklemin multibridlet. Mietin pitkään että tilaisinko nämä, vai nuo competition mallin suitset, mutta päädyin näihin sen takia että näitä voi käyttää myös ilman kuolaimia.

Nahka vaikutti laadukkaalta, ja nuo turparemmin ja niskahihnan pehmusteet olivat ihanan pehmeitä. Rasvasin suitset ennen käyttöön ottoa kunnolla. Sitten päästiinkin tosi toimiin, eli suitsien sovitukseen. Fiilis oli varmaan aika samanlainen kun lapsella jouluaattona :D

Hetken aikaa jouduin pähkäilemään kuolainten kiinnitystä, mutta löytyihän se oikea tapa lopulta. Katsoin vielä ohjekirjan lisäksi youtubesta videon, jossa neuvottiin suitsien sovitus. Näillä eväillä lähdin sitten kokeilemaan niitä Fiian päähän. Suitset asettuivat oikealle kohdalle, ja näyttivätkin ihan kivoilta. Vaikka alkuun epäilinkin, että miltähän ne näyttävät Fiian päässä.

Laitoin nyt ensimmäisellä kokeilukerralla nuo kuolainklipsitkin paikalleen, ja heti ratsastuksen alkuvaiheessa huomasin että tämä ei ollut ehkä paras päivä uuden kokeilulle. Fiiassa oli hirvästi pöllöenergiaa ja se pomppi ja hillui kokoajan. Silloin kun se on tässä "mielentilassa", ratsastaminen on todella vaikeaa. Sain sen kuitenkin kohtuullisen hyvin avuille ja kuuntelemaan. Ajoittain se tuntui olevan suustaan hieman kova, ja se nojasi enemmän ohjalle. Normaalistihan se on ratsastaessa sellainen että haluaisi mennä löysällä tuntumalla. Tämä oli siis positiivinen vaikutus, sillä näin ollen Fiia kulki paljon rennommassa muodossa.

Voihan tuo kaikki johtua tietysti ihan päivästäkin, kun on tamma kyseessä, joten en nyt vielä ala liputtamaan suitsien vaikutuksen puolesta. Testaillaan nyt rauhassa viikko, jos toinenkin ja katsotaan sitten tilannetta uudelleen.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti