6.2.2016

Kovaa, kovempaa, täysii.

Nuo kolme sanaa kuvaa hyvin tämän päivän estetreenejä. Kävimme taas maneesilla hyppäämässä ja tammalla oli ihan hirveästi virtaa. Ihan joka asiaa piti taas kytätä ja pelätä. Alkuverkassa keskityin taas saamaan hevosen rennoksi ja rauhalliseksi, ja mentiinkin pääasiassa ravia. Laukkaa otettiin alkuun ympyrällä, ja sen jälkeen koko maneesia ympäri. Oven kohdalla piti aina kuulostella kuuluisiko ulkoa jotain ääniä, joita kannattaisi säikähtää.

Verryttelyn jälkeen siirryimme ravipuomeille. Ensimmäisellä lähestymisellä Fiia meinasi pysähtyä puomien eteen, koska niiden viereen oli laitettu valkoisia johteita. Näitäkin ollaan tosin joskus hypätty, mutta nyt ne olivat selvästi väärässä paikassa. Puomitreenit tekivät kyllä hyvää, ja hevonen joutui keskittymään jalkoihinsa. Puomitreenejä pitäisi tehdä paljon enemmän, mutta siinä on niin hirveä homma pelkästään itseään  varten raahata vaikka kymmenenkin puomia kentälle. Tuolla maneesissa on esteet valmiina torstaista-sunnuntaihin, joten sinne on niin helppo mennä hyppäämään.

Puomien jälkeen otin muutaman hypyn yksittäiselle ristikolle. Lähestymiset ja ponnistuspaikat oli ihan hyviä, eikä vauhtikaan kiihtynyt liiaksi. Seuraavaksi hypättiin 70cm korkeaa pystyä, jolta sitten jatkettiin ristikolle, ja sen jälkeen ravipuomeille. Pystyn jälkeen vauhti karkasi muutaman kerran liian kovaksi, ja ristikolle tuli huonoja hyppyjä. Nostettiin pysty 80cm korkeaksi, ja Fiia rupesi heti keskittymään sen lähestymiseen paremmin. Muutaman kerran tultiin liian lähelle, ja otettiin puomi sen takia alas. Fiialla alkoi karkaamaan taas mopo käsistä, ja se kävi niin kierroksilla, että yritti aina tuon pystyn jälkeen lähteä käsistä. Nyt jälkeenpäin kun mietin niin olisi voinut kokeilla senkin korottamista, mutta lopetin siihen kun sain molemmille esteelle hyvät hypyt.

Tehtiin kevyt loppuverkka ravissa löysin ohjin ympäri maneesia. Fiialla oli taas selkeästi aivan liian hauskaa kun sen piti puhista kovasti joka asialle. Ostin nyt kuitenkin 10 kerran maneesikortin, joten tarkoitus olisi alkaa treenaamaan ihan kunnolla. Haluaisin kovasti päästä valmennukseenkin, mutta en ole toistaiseksi saanut päiviä sopimaan meidän kummankaan valmentajan kanssa. Tuolla maneesitallilla käy koulu, ja estevalmentaja joita olisi kiva kokeilla heti kun saa vain päivät sopimaan kalenteriin.

Tilasin tuossa perjantaina Fiialle uudet suitset, ja toivonkin että niistä saisi apua meidän "ongelmiin". Saapa nähdä miten ne toimii. Teen suitsista erikseen esittelyn kunhan  ne saapuvat. Olen niin malttamaton etten jaksaisi millään odottaa, vaan olisin halunnut ne heti itselleni! :D Soitin 3 hevostarvikekauppaa läpi, eikä niistä missään ollut niitä hyllyssä, joten tilaushommiksi meni.

Tässä vielä video tämän päivän hyppelöistä:Ei kommentteja :

Lähetä kommentti