1.2.2016

Liukasta on!

Kenttä, tarha, ja tie on niin jäässä että hyvä kun pystyssä pysyy. Hevosetkin meinaavat liukastella hokeista huolimatta. Niimpä siis päätimme suunnata tänäänkin maneesille, kun sain apukäsiä mukaan. Onneksi lähin maneesi on 8km päässä, niin ei tarvitse hirveän kauas ajaa.

Rakensin keskihalkaisijalle ristikkoesteen, ja pitkälle sivulle pystyn. Tarkoituksena oli jatkaa viime valmennuksen harjoituksia, eli laukan vaihtoa esteellä, ja sitten tuo pysty oli sitä varten että voitaisiin harjoitella hallittuja lähestymisiä. Fiia oli heti alkuun jo hyvä ratsastaa, eikä pahemmin edes kyttäillyt saati pelleillyt turhia.

Alkuverkassa keskityin taivuttelemaan hevosta ja ratsastamaan sen rennoksi. Tämän lisäksi mentiin myös väistöjä käynnissä. Maneesin peileistä on hyvä katsoa että Fiia väistää rehellisesti pohjetta, eikä vain hiihtele sivuttain pää vinossa.

Hyppäsin ristikon ensimmäisellä kerralla ravissa, ja Fiia meinasi pysähtyä sen eteen, koska kuski unohti ratsastaa. Seuraava hyppy oli jo parempi, joten jatkettiin laukassa. Alkuun menin vain ympyrällä kumpaankin suuntaan esteen yli, ilman vaihtoja. Otin muutaman hypyn vasempaan kierrokseen myös tuolle pystylle. Fiia hyppäsi muutaman kerran liian pitkänä ja otti puominkin alas.

Sitten päästiinkin itse harjoitukseen, eli vaihdettiin laukka aina ristikolla, ensin oikeasta kierroksesta vasempaan, ja sen jälkeen vasemmalta oikealla, josta sitten jatkettiin pystylle. Fiia vaihtoi paremmin vasemmalta oikealle, tosin huomasin että en itse muistanut siirtää katsetta joka kerta, joten se johtuu varmaan ihan siitä.

Olen kyllä todella tyytyväinen tähän ratsastuskertaan. Ehkä meillä on jotain toivoa kisojenkin suhteen ensi kaudella :D Kuvia ei nyt valitettavasti ole, kun tämä oli vähän sellainen extempore reissu, mutta alla on yksi video. Täytyisi nyt yrittää ehtiä kerran viikossa maneesille hyppäämään, mikäli nämä kelit ei ala helpottamaan.

Mitenkäs te treenaatte näillä keleillä?
Ei kommentteja :

Lähetä kommentti