30.1.2016

Vauhdikas valmennus.Olimme tänään seuran järjestämässä estevalmennuksessa Vironmäen ponitallilla. Alku oli jo yhtä suurta katastrofia kun maneesin katolta putosi lunta, ja kaikki hevoset säikkyivät tätä. Tämän johdosta myös yksi kulma oli hurjan pelottava.

Teemana oli tällä kertaa kääntäminen, ja laukan vaihto esteellä. Aloitimme aluksi menemällä käynnissä puolikasta maneesia ympäri niin että kulmissa taivutettiin mahdollisimman paljon. Tämän tarkoituksena oli saada hevoset rennoiksi. Fiia alkuin vastusteli tuntumaa tosi paljon, mutta pohkeella, ja oikeaan aikaan myötäämisellä sain sen suht tasaiseksi. Tehtiin sama harjoitus myös laukassa ja ravissa.

Tämän jälkeen siirryttiin menemään toisessa päädyssä ympyrän kaarella olevaa kahta kavalettia, joiden väliin piti saada kolme laukkaa. Fiia ampaisi ensimmäisen kavaletin jälkeen hirveää kiitoa, leuat ristissä kuin virtahevolla, eikä mitkään pidätteet menneet läpi. Jouduin pysäyttämään sen maneesin seinään vasten. Osasin kyllä odottaa tätä, kun edellisestä hyppykerrasta on taas aikaa. Seuraava kerta meni jo paljon paremmin.

Otimme sen jälkeen mukaan myös pystyn ja okserin. Kaikkien muiden, paitsi okserin päällä piti vaihtaa laukka ja jatkaa toiseen suuntaan. Saimme muutamia hyviäkin hyppyjä, vaikka meno muuten tuntui yhdeltä suurelta kaaokselta. Tehtävät olivat kyllä oikein kivoja, ja hyödyllisiä. Sain yhden videonkin valmennuksesta, enkä jaksanut alkaa rajaamaan siitä niitä parhaita paloja, joten saatte nyt nähdä meidän kohelluksen kokonaisuudessaan :D

Tarkoitus olisi päästä alkuviikosta jo uudestaan maneesille, mikäli vain saan apukäsiä mukaan.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti