9.1.2016

Koulutreeniä kotikentällä.Meillä piti olla tänään estevalmennus, mutta se peruuntui kovan pakkasen vuoksi. Toisaalta ihan hyvä, sillä olen liikuttanut Fiiaa viime viikon vain käynnissä, kovien pakkasten vuoksi. Täällä on ollut  -27-29 astetta pakkasta päivisin, joten olen hakenut tamman sisään jo päiväheinien aikaan.

Tänään oli kuitenkin huomattavasti lämpimämpää, ja pakkasta olikin vain -14 astetta. Pääsimme siis pitkästä aikaa ratsastamaan kunnolla! Otin testiin myös uudet lampaankarvalla vuoratut putsit, sillä tuntuu että nuo tavalliset hankaavat vuohisesta ihon rikki. Fiia sai myös korvahupun päähänsä, jotta tottuisi siihen kunnolla ennen kisakauden alkua.

Tallissa oli viime yönä pamahtanut vesiputki rikki, joten tuntui että hevoset olivat vähän varuillaan karsinoissaan. Laitoin Fiian suht pikaisesti kuntoon, eikä se edes ollut likainen kun on kokoajan loimi päällä.Alkukäyntien jälkeen aloin ravailemaan ja tekemään ympyröitä. Fiia oli taas tapansa mukaan todella reipas, ja säikkyi joka ikistä ääntä. Huomaa kyllä että ei nämä kevyemmät päivät sovi sille kyllä yhtään. Otin suht pian myös laukkaa mukaan, koska ravailu tuntui pelkältä kaahaamiselta. Laukan jälkeen Fiia yleensä malttaa vähän paremmin keskittyä muuhunkin.

Laukka on alkanut tuntumaan taas huonommalta vasempaan kierrokseen. Se voi tosin johtua näistä vapaista, ja pienestä jäykkyydestäkin. Oikeaan kierrokseen meneekin sitten paremmin. Pääsimme työskentelemään ravissakin paremmin kun hevonen selkeästi rauhoittui, eikä yrittänyt kokoajan lähte alta pois.

Menimme taas paljon ympyröitä, ja kiemurauria, loppua kohden annoin Fiialle enemmän ohjaa ja se saikin mennä suht pitkässä muodossa. Ihanaa kun ei jäädy samantien kun lähtee ovesta ulos, vaan pystyi ratsastamaan pitkästä aikaa ihan kunnolla.

Nyt kun saisi vielä muutamia valmennuksia järjestettyä lähi aikoina, niin  pääsisi taas treenin makuun. :) Kuvista huomaa kuinka rupean taas könöttämään etukenossa. Lunta saisi toki tulla hieman enemmän, mutta kenttä on tällä hetkellä todella hyvä. Tarkoitus olisi ensi viikolla taas jatkaa normaalisti harjoituksia, maastoilla, ja ehkä jopa käydä maneesilla hyppäämässä. Riippuu miten saadaan aikataulut suunniteltua. Minulla on onneksi ensi viikolla vain kaksi päivää töitä, niin ehtiipähän taas harrastamaan kunnolla.

Sain vihdoinkin muutamia kunnollisia ratsastuskuviakin! Niitä ei tosin kovin montaa ole kun kuvaaja meinasi paleltua. Kuski näyttää useammassa kuvassa ihan sotanorsulta, älkää välittäkö siitä. Onneksi hevonen sentään edustaa. :D Leikkasin Fiian harjaa vähän tossa yhtenä päivänä, ja näytti että siitä olisi tullut liian lyhyt. Näin kuvista katsottuna näyttää kyllä onneksi yllättävän siistiltä,


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti