1.1.2016

Vuoden ensimmäiset treenit!

Pääsimme tänään vihdoinkin maneesille treenaamaan ja hyppäämään. Tätä on odotettu! Kenttä on edelleenkin niin koppura ettei siellä voi mennä muutakuin käyntiä :(

Ajoimme Vironmäen ponitallin maneesille, ja suunnitelmissa oli ottaa vähän hyppytreeniä. Rakensin toiselle pitkälle sivulle lankkuesteen, ja peilin puoleiselle sivulle kolmen esteen sarjan, yhden laukan välillä. Näitä välejä sai tosin säätää muutamaan kertaan ennen kuin saatiin sopimaan askel niihin. Mikä siinä on että koskaan ei kerralla saa oikeaa etäisyyttä mitattua?

Tehtiin suht lyhyt alkuverkka, ja keskityin vain taivuttelemaan tammaa, pääasiassa osteopaatin ohjeiden mukaisesti. Laukkaa en ottanut alkuun ollenkaan. Verryttelyn jälkeen jatkoimme tuolle kolmen esteen sarjalle, ja menimme sitä muutaman kerran ravissa niin että puomit olivat aina toisesta päästä maassa, ja toisesta päästä kannattimella. Fiia joutui vähän nostelemaan koipiaan, ja alkuun kolauttelikin muutaman kerran. Sarjan viimeisellä kavaletilla nostin laukan, ja jatkettiin laukassa pitkän sivun päätyyn, sitten taas ravia ja sama uudestaan.

Tämän jälkeen nostettiin puomit kannattimilleen ja aloin tulemaan niitä laukassa. Alkuun estekorkeus oli n. 60cm, jota sitten pikku hiljaa nostettiin. Huomaa ettei olla hypätty taas hirveästi sillä Fiia rynnisti muutaman kerran ihan päättömästi tuolle sarjalle. Muutaman hyvän hypyn jälkeen nostettiin kahden viimeisen esteen korkeutta niin että keskimmäinen oli n. 70cm ja viimeinen n. 90cm. Tuntui että korkeammilla esteillä sujui taas paremmin. Sarjan jälkeen jatkettiin laukassa tuolle lankulle.

En hypännyt sarjaa ollenkaan toiseen suuntaan, mutta lankulle otin muutaman hypyn myös oikeaan kierrokseen. Loppua kohden taas parani, joten lopetettiin hyppääminen ja tehtiin pitkä loppuverkka. Ensi viikon lauantaina olisi Pirkko Herdin valmennus tuolla Vironmäellä, ja mikäli saan sen vaan aikatauluihini sopimaan, niin olisi tarkoitus mennä sinne.

En saanut videoita koneelle, joten ne ovat valitettavasti muokkaamattomia, ja äänien kanssa. Kuvat taas ovat kännykkälaatua, mutta saatiinpahan edes jotain materiaalia. Ensimmäisestä kuvasta näkee hyvin kuinka tamma käy kierroksilla, se rupeaa hyppimään jo ennen estettä pidätettä vasten. Samoin videolta näkyy kuinka korvahuppu ahdistaa pientä hevosta, ja pitää välillä ravistaa päätä laukassa. Tällä kertaa ajattelin totuttaa hevosen siihen ennen kun laitan sen seuraavan kerran kisoihin :D
Blogger ei taas suostu lataamaan videoita, joten ne löytyy tästä ja tästä.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti