17.2.2016

Tamman omistamisen iloja.




Sitä on vähän niinkuin monta hevosta samassa paketissa, vaikka Fiia yhtenä päivänä on ihan kamala, voi se taas seuraavana päivänä olla kuin eri hevonen. Riippuen tietysti kuun ja tähtien asennosta jne. Tai siltä se ainakin alkaa pikku hiljaa tuntumaan, Viime aikoina treenit on mennyt vähän miten sattuu. On ollut hyviä hetkiä, mutta sitten taas on ollut myös paljon niitä huonoja hetkiä, kun tuntuu ettei mikään onnistu. Kaikki tämä vaikuttaa tietenkin omaankin motivaatioon, ja aika usein tulee mietittyä mitä voisi tehdä toisin.

Tänään oli vuokraajan päivä, mutta koska Fiia oli taas eilen aivan liian vauhdikas, niin kävin liikuttamassa sen ennen töihin menoa. Laskin tamman vapaaksi kentälle, ja sehän juoksikin kovaa vauhtia häntä pystyssä. Tätä pitäisi selkeästi tehdä useamminkin, kun huomaa että hevonen nauttii, kun saa päästellä kunnolla.



Juoksutuksen jälkeen kävin satuloimassa Fiian ja menin vielä hetkeksi kentälle ratsastamaan. Tamma oli alusta asti paljon miellyttävämpi, ja kuunteli apuja, eikä vain kaahannut päättömästi. Näytti siis ainakin toistaiseksi auttavan tuo irtojuoksutus. Ratsastin pikaisesti kaikki askellajit läpi ja testasin muutamalla siirtymisellä, että hevonen on oikeasti kuulolla. Tämän jälkeen taivuttelin sitä vielä vähän, ja kun Fiia vastasi apuihin oikealla tavalla päätin lopettaa. Vuokraaja tulee siis vielä illalla ratsastamaan, joten toivotaan että tämä kuuliaisuus jatkuu. Muistelinkin että viime kesänä oli joitain kausia kun Fiiaa ratsastettiin pari kertaa päivässä. Voihan tämä kaikki tietysti johtua myös kiimasta, ota nyt sitten selvää näistä tammoista. :D Ostin purkin magnesiumia, jospa sekin rauhoittaisi hieman menoa.

Lauantaina meillä olisi taas estevalmennus maneesilla, joten ei auta kuin toivoa että silloin olisi hyvä päivä!

Tänään oli todella nätti päivä, ja sain kuvaajan avuksi, joten tässä olisi taas muutama kuva:














Ei kommentteja :

Lähetä kommentti