9.2.2016

Hiihtoratsastusta.

Viime sunnuntaina kokeiltiin Fiian kanssa hiihtoratsastusta. Lunta oli juuri ja juuri sopivasti tuohon hommaan, olisi tosin saanut olla enemmänkin. Varusteina meillä oli hööksin hiihtoratsastusvaljaat ja tarjoustalosta ostetut minisukset. Ne tuntui olevan ihan toimiva yhdistelmä.

Minua hieman jännitti miten Fiia reagoi tähä  touhuun, kun en tiedä onko sillä koskaan harrastettu moista. Ei muuta kuin kamat niskaan ja kokeilemaan, eikä tamma ollut moksiskaan koko touhusta. Päästiin jopa ravaamaan ja laukkaamaankin hiihtäjä perässä. Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla uudestaan kunhan tulee enemmän lunta. Näyttää tosin aika epätoivoiselta sen suhteen, sillä meillä on kaikki tiet aivan peili jäässä.

Eilen käytiin kaverini kanssa vauhdikas maastolenkki, kun koko päivän oli satanut räntää, ja tiet oli sopivan pehmeitä. Tallin läheltä löytyy sellainen vähän pidempi metsätien pätkä missä on hyvä käydä vähän päästelemässä. Fiia yritti muutaman kerran lähteä turhankin kovaa, mutta onneksi se kuitenkin kuunteli pidätettä. Sillä on  sellainen paha tapa ottaa sitten nokkiinsa, jos pidättää liikaa niin se alkaa hyppimään paikallaan. Siinä on vähän tasapaino koetuksella kun vauhti hiljeneekin yht äkkiä.

Tänään vietin 10 tuntia tallilla, sillä tein aamutallin samalla. Eilisestä lumesta ei ollut tietoakaan vaan kaikki tiet oli jäässä :/ Yritin siellä sitten vesisateessa kumpparit jalassa pysyä pystyssä hevosten kanssa. Pitäisi varmaan hommata sellaiset piikit kenkiin. Aamutallin jälkeen kävimme kaverini kanssa kävelemässä maastossa ilman satulaa, sillä eipä tuolla paljon muuta voi tehdä.

Huomenna onneksi päästään taas maneesille treenaamaan! :)
Tässä vielä video hiihtoratsastuksesta:


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti