23.3.2016

Mitä Fiia syö?

Ajattelin vihdoinkin tehdä postauksen Fiian ruokinnasta, vaikkei se kovin monimutkainen olekaan. Tamma saa tällä hetkellä heinät kolme kertaa päivässä, niin että aamulla ja päivällä annetaan 3 kg ja illalla 4 kg. Tallilla on rajoitettu heinämäärä 10 kg.Aamulla Fiia saa 0,5 l kauraa ja 0,5 l Racingin perfect mixiä.

Ratsastuksen jälkeen annetaan pellavamössö, jossa on 2-3 desiä pellavaa, ja hieman perfect mixiä makua antamassa. Pellava turvotetaan reilussa vedessä. Lisäksi rankemman treenin jälkeen tarjoillaan ämpärillinen lämmintä melassivettä.Illalla fiia saa litran kauraa,Puoli litraa - litran perfect mixiä,


Kaksi ruokalusikallista munkinpippuria,


Lorauksen biotiinia,sekä kivennäisen ja suolan. 


Perfect mix toimii meillä lihotus/täydennysrehuna sen aikaa kunnes Fiia pääsee vapaalle heinälle. Aiemmin käytin black horsen boosteria,mutta Fiia rupesi nirsoilemaan sen suhteen. Kokeilin myös greenlineä sekä lusernia, mutta nekin kelpasivat vain vähän aikaa,  ja useimmiten mössöt jäivät kuppiin. Ratsastuksen jälkeisen pellavamössön tarkoitus on pitää vatsa kunnossa,ja munkinpippurin toivon tasoittavan kiimaoireita. Tämä yrtti on meille ihan  uusi tuttavuus, mutta olen kuullut siitä niin paljon hyvää että ajattelin kokeilla josko se auttaisi meitäkin.

2 kommenttia :

  1. Kerro sitten joskus, kun on tarpeeks kauan ollu käytössä, et miten tuon munkinpippurin kanssa kävi! Se vois olla Zolpullekin varteenotettava vaihtoehto... :D Uppooko se muuten hyvin Fiialle? Kun on vissiin suht voimakkaan makuista (tai niin jostain luin joskus), niin mietittiin että nirsoiluun taipuvainen Z ei välttämättä suostu sitä suuhunsa laittamaan x)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kerron! :) On se ainakin aika voimakkaan hajuista mutta fiialle uppoaa silti hyvin, vaikka se yleensä nirsoilee kaikesta mahdollisesta. En sitten tiedä että auttaako se kun syöttää ton myslin seassa vai mikä on :D

      Poista