20.1.2016

Voihan imppari!

Pakko tulla tänne hehkuttamaan kun vihdoinkin löytyi syy jalan turvotteluun. Polvesta löytyi ihan pienen pieni, ehkä naulan pään kokoinen haava joka on ilmeisesti aiheuttanut impparin. Pestiin polvi betadinella ja kylmättiin se huolellisesti. Tämän jälkeen jalkaan laitettiin yöksi animalintex haude.

Heräsin tänään aamulla jo viideltä, jotta ehtisin ennen töitä tallille purkamaan kääreen ja kylmäämään jalan. Pakkasta oli 29 astetta kun ajelin tallille jo hieman ennen kuutta. Välillä sitä tulee mietittyä että onko tässä koko hommassa mitään järkeä, mutta kun sen eläimen on hankkinut niin se pitää myös hoitaa kunnolla.

Kääreen avattuani huomasin että jalka ei ollut yhtään turvoksissa, eli impparihan se siinä siis selkeästi on.  Jalka oli kuitenkin lämmin,joten kylmäsin sitä ensin n. 15 minuuttia. Tämän jälkeen laitoin  siihen vielä uuden animalintex hauteen.

Laitoin Fiian takaisin karsinaan odottamaan aamuruokiaan, ja lähdin ajelemaan töihin. Illalla kun pääsen töistä klo 19, ajan taas suoraan tallille hoitamaan jalkaa. Ei siis ole minkäänlaisia ongelmia vapaa-ajan suhteen :D Tärkeintä nyt kuitenkin on se että vika löytyi, ja sitä päästään hoitamaan oikealla tavalla. Mitäpä sitä ei hevosensa eteen tekisi.4 kommenttia :

 1. onneksi syy löytyi, nyt vaan toivotaan parasta että Fiia tulisi kuntoon. :) tsemppiä teille!!

  VastaaPoista
 2. Hyvä että juttu selvisi, ja et kyse oli "vaan" impparista :) Pikaista paranemista Fiialle siis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä! Nyt vaan ahkeraa kylmäilyä ja liikutusta. Jalka oli illalla jo ihan hyvä mutta oli pakko kääriä se vielä kerran, ja mennä huomenna aamulla katsomaan miltä se näyttää. Neuroosi iskee :D

   Kiitos :)

   Poista