15.1.2016

Hurjan pelottava maneesireissu.

Kävimme tänään taas maneesilla treenaamassa. Alkuun oli tarkoitus hypätä ihan kunnolla, mutta vuokraajan mukaan Fiia oli ollut eilen ratsastaessa aivan kamala. Laukkaa ei ollut saanut kuulemma pyörimään millään ja se oli vastustellut kovasti. Olin aivan ihmeissäni tästä, sillä Fiia yleensä kuitenkin yrittää parhaansa, vaikkakin välillä kyttäilee tai hilluu turhia. Syy tähän taisi selvitä tallille mennessä. Tammalla oli vasen etupolvi selkeästi turvoksissa ja lämmin. Olin jo pakannut tavarat, ja varannut maneesin joten päätin joka tapauksessa ajaa sinne. Jos Fiia olisi ep niin sitten mentäisiin vain kävelyä.

Kävimme tällä kertaa tuossa lähemmällä maneesilla, koska siellä on loppu viikosta aina esteet valmiina. Laitoin tamman ripeästi kuntoon, ja menimme maneesiin kävelemään. Siellä oli yksi toinenkin ratsukko meidän lisäksi, joten kysyin saanko juoksuttaa hevosta pikaisesti. Sain onneksi luvan siihen ja laitoin Fiian ravaamaan liinassa. Se ravasi onneksi ihan puhtaasti, eikä arkonut jalkaansa yhtään.Päätin siis mennä selkään ja tehdä kevyen koulutreenin. Taivuttelin Fiiaa aluksi paljon, ja se olikin tosi pörheänä ja jännittynyt. Jokaista reunalla olevaa estettä piti kytätä, vaikka ne oli niitä aivan samoja mitä ollaan aiemmin hypättykin. Kävelin aika usein välikäyntejä, jolloin taas taivuttelin kaulaa osteopaatin ohjeiden mukaan. Loppuun otin hieman laukkaa ympyrällä. Laukka pyöri taas hyvin kumpaankin suuntaan, ja Fiia meni todella rauhallisesti. Onnistuttiin hajottamaan jo kolmannet putsit tänä talvena, ihan vain sen takia että maneesissa on niin hurjan jännää! Mistähän löytyisi kestävämpiä kuin nuo perus neopreeniputsit?


Huomasin että minulta on jäänyt kokonaan julkaisematta viime maanantain treeneistä otetut kuvat, joten laitan ne tähän postaukseen samalla. :) Menimme siis maanantaina, pakkasten vihdoinkin lauhduttua normaalin koulutreenin kotikentällä. Fiia on ollut viime aikoina tosi energinen ratsastaa, ja ihan hirvittää ajatella, että mitähän ensi kaudesta tulee jos sama meno jatkuu! Mutta pidemmittä puheitta, tässä olisi kuvat.6 kommenttia :

 1. kiva postaus, hienoja kuvia vaikka noita maneesikuvia olisi voinut kyllä hieman rajata. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Just mietin ihan samaa että olis pitänyt ehkä vähän rajata niitä. :D

   Poista
 2. Kiva postaus! Sellaiset pinkit kumiputsit voisivat olla varmaan aika hyvät ;)

  VastaaPoista
 3. Kiva että pidit :) Mietinkin että onkohan sellaiset kumiset kuinka kestäviä. Täytyy katsoa niitäkin tänään kun menen hööksiin shoppailemaan. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 4. Meillä oli tarhakäytössä sellaset kumiputsit ja hyvin kesti! Ainoa mikä vähän kärsi, oli tarrat. Tosin niitähän saa sellasina tarrattominakin versoina, jotka pujotetaan jalkaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellasia pujotettavia ei jaksa :D Hööksistä oli tietty kaikki kivan väriset kumiputsit loppu kun eilen kävin siellä.:/

   Poista