6.7.2015

Treeniä, ja kesäfiiliksiä.

Kävimme taas viime viikon Perjantaina Fiian kanssa mäntsälässä estevalmennuksessa. Jatkoimme samasta aiheesta kuin viimeksikin, eli ratatreenistä. Tarkoituksena olisi saada sujuvuutta meidän menoon. Aloitimme alkuverkan menemällä kavalettia ravissa ympyrällä. Lähestymiset menivät hyvin, kunhan muistin vain katsoa esteen yli, eteenpäin, enkä jäänyt vain tuijottamaan hevosen niskaa. Fiia malttoi mennä rauhassa, ja ponnisti hyvästä kohdasta.

Tässä pieni paint tuherrus havainnollistaaman tuota rataa.

Jatkoimme kavaletin jälkeen niin että hyppäsimme tuota kakkos estettä molempiin suuntiin ensin ravissa, ja sitten laukassa. Laukkalähestymisissä otin muutaman kerran taas vöhön reilummin kiinni, ja Fiia tuli hyvin takaisin, mutta ei silti pudottanut puomia, saati tullut liian lähelle. Nuo ravilähestymiset tuppaavat olemaan hankalampia, kuin laukkalähestymiset, joten niitä pitäisikin treenata enemmän. 

Tämän jälkeen hyppäsimme tuota 2 estettä toiseen suuntaan, ja jatkoimme siitä 4 esteen yli. Tulimme pari ensimmäistä kertaa tehtävän ravissa, ja sen jälkeen sama laukassa. Ajattelin itse että näinköhän suoriudumme tuosta laukkatehtävästä, mikäli vauhti kiihtyy liikaa. Turhaa stressasin, sillä Fiia hoiti homman kotiin, eikä vauhtikaan päässyt kiihtymään liikaa.

Aloitimme radan hyppäämisen niin että menimme ensimmäisenä tuon 1 esteenä olevan kavaletin, josta jatkoimme pystylle, siitä suunnan muutos, ja 5 askeleen välillä 3, ja 4 esteet, ja siitä sitten yhden askelvälin sarjalle. Tuolla 3 ja 4 esteen välillä vauhti meinasi välillä kiihtyä, mutta sain kuitenkin pidätteet menemään läpi, ja pääsimme jatkamaan sujuvasti tuolle toiselle sarjalle. Muutamalla ekalla kerralla sarjalle tuli todella huono tie, ja ajauduimme liikaa oikeaan reunaan. Fiia kuitenkin hyppäsi rehellisesti, eikä kolistellut puomeja.

Muutaman hyvän kerran jälkeen jätimme harjoituksen sikseen, ja aloitimme loppuverkan. Ilma oli todella lämmin, aurinko paistoi ja oli jotain 30 astetta lämmintä. Tuli hieman hiki niin hevoselle kun ratsastajallekin, mutta selvisimme valmennuksesta kunnialla läpi :) Olin hieman miettinyt että uskaltaako tällaisella helteellä lähteä edes kuljettamaan, vai läkähtyykö hevonen koppiin. Ajoimme kuitenkin koko matkan tuuletusräppänät, ja takaluukku auki, eikä Fiia ollut kuin hieman hikoillut vatsan seudulta. Liekö sitten tuo lämpöeristetty traileri hieman viileämpi?

Olin ottanut ämpärin ja sienen mukaan, jotta saisin pestyä Fiian jo paikanpäällä, ja vietyä sitten suoraan laitumelle. Kyllä huomasi kuinka hevonen nautti viileästä vedestä näin hikitreenin jälkeen. Noh, kukapa ei nauttisi :)

Lauantaina Fiian vuokraaja kävi ratsastamassa, ja sunnuntaina menin itse. Menimme kentällä paljon väistöjä käynnissä ja ravissa. Käyntiväistöissä Fiia hieman kuumeni, mutta malttoi kuitenkin lopulta rauhoittua. Fiia oli todella hyvä ratsastaa, enkä edes muista milloin se olisi mennyt näin kivasti. Laukassa nyt on vielä reilusti parantamisen varaa, mutta kaikki aikanaan. Kävimme lopuksi pitkät loppukävelyt maastossa. Ihme kyllä, tällä kertaa ei ihan hirveästi ollut paarmoja riesana.

Sunnuntaina meidän olisi tarkoitus mennä nastolaan kisoihin. Ilmoittauduin luokkiin 60cm ja 70cm. Vaikka olemmekin nyt treeneissä mennyt pääasiassa 80cm rataa, niin en halua hätiköidä, osittain johtuen huonosti menneistä viime kisoistakin. Nuo korkeudet on kuitenkin sellaisia, että vaikka mitä tapahtuisi, hevonen suoriutuu niistä kuitenkin.Olen ajatellut sen niin, että mikäli vauhti kiihtyy liikaa, voin huoletta ottaa vaikka raviin. Lähdemme tavoittelemaan ainoastaa hyväksyttyä suoritusta, ja sujuvaa rataa, ilman sen suurempaa stressiä :)

Lauantaina olisi Kopseen estekisat myrskylässä, hieman tekisi kyllä mieli mennä niihinkin, mutta meillä on muuta menoa sille päivälle. Sunnuntain kisojen jälkeen maanantaina Fiialla olisikin sitten raspaus ja rokotus, ja se saa lomailla muutaman päivän siinä, sillä lähdemme itse reissuun tiistaina, ja palaamme takaisin vasta sunnuntaina. Vuokraaja käy ratsastamassa tammaa 2-3 kertaa, mutta muuten se saa sitten lomailla.

Näillä näkymin elokuussa olisi tarkoitus mennä Olgan tallille Juho Norilon valmennusleirille. Odotan tätä jo kovasti, sillä olen halunnut jo pitkään päästä Juhon valmennukseen, mutta mitään sopivaa ei ole osunut vielä kohdalle.

Tässä kaikki tälläkertaa, kuvia ei juurikaan ole sillä suurin osa niistä epäonnistui. Tässä muutama kaukaa otettu puhelinkuva, pahoittelen huonoa laatua!
Ei kommentteja :

Lähetä kommentti