12.7.2015

Nastolan estekisat.

Nyt olisi sitten kisaviikonloppu takanapäin, ja olen erittäin tyytyväinen meidän suorituksiin! Kävimme siis tänään nastolan urheiluratsastajien estekisoissa Uusmattilan tallilla. Osallistuin luokkiin 60cm ja 70cm. Kisat alkoivat kymmeneltä, ja olimme jo hyvissä ajoin, yhdeksän aikaan paikalla. Tykkään että saan laittaa hevosen kuntoon rauhassa, ja että se ehtii kävellä kunnolla ennen verkkaa. Radan rakennus oli vielä hieman kesken, joten laitoimme Fiian ensin kuntoon, ja vuokraaja meni taluttamaan sitä siksi aikaa kun kävin maksamassa lähtömaksut, ja tutustumassa rataan.

Menin verkkaamaan vasta sen jälkeen kun ensimmäinen ratsukko oli startannut. Fiia tuntui jotenkin hieman väsyneeltä, joten otin vain muutaman hypyn molempiin suuntiin ja verryttelin muutenkin kevyesti. Tämän jälkeen menimme ulos odottamaan vuoroamme, ja seuraamaan muiden rataa.

Tällä kertaa otin jopa kuvan pohjapiirroksesta, niin ei tarvitse paintilla tuhertaa :D


Kohta olikin jo meidän vuoro, ja lähtömerkin jälkeen Fiiassa ei ollut enää merkkiäkään väsymyksestä, vaan se ampaisi taas reippaasti matkaan. Ykköseste meni sujuvasti, mutta kakkoselle olisin odottanut itse vielä yhtä askelta, mutta Fiia päättikin hypätä kättä vasten jo kauempaa, niin että en päässyt hyppyyn mukaan vaan lensin alastulossa kaulalle. Hetken tuntui että nyt kyllä tipun kyydistä, mutta sain keräiltyä itseni takaisin kyytiin, ohjat käteen ja pääsimme  jatkamaan kolmoselle. Kolmoseste meni taas hyvin, neloselle Fiia lähti aika kaukaa mutta pääsin hyvin hyppyyn mukaan. Siitä sitten kauhealla vauhdilla  vitoselle, jonka jälkeen saikin ottaa taas vähän kiinni, ja kaartaa kasin takaa kutoselle. Kutoseste oli sellainen pelicans johteilla oleva pysty. Ratsastin hieman enemmän eteen tällä esteellä, jos tuo nyt sitä sattuisi kyttäämään, mutta eipä näyttänyt kyttäävän.  Seiska meni taas ihan sujuvasti, samoin kun kasi. 

Sitten alkoikin jo uusinta. Ratsastin aika pitkät tiet, käänsin vasta tuolta 11 esteen takaa ysille,  ja sieltä sitten 10-11 linja. Tämän jälkeen kiersin taas hieman kauempaa, tuolta kasin takaa pelicans esteelle. Siitä sitten uusinnan viimeiselle esteelle käänsin seiskan ja kolmosen välistä, jotta säästäisimme hieman ajassa. Fiia meni tosi nätisti uusintaradan, ja jarrutkin löytyi tarvittaessa.

Aikamme riitti loppupelissä sijalle 3. Ensimmäiseksi ja toiseksi tuli kaksi ponia, joten palkintojen jaossa oli siis Fiia ja ponit :D  Tällä kertaa ruusukkeen laittaminen meni jo paremmin, mutta tamma ei olisi malttanut odottaa kunniakierrokselle lähtöä, vaan alkoi steppaamaan paikallaan. Sitten kun ponit lähtivät laukkaamaan, se ampaisi hirveää kyytiä perään, ja muutaman askeleen verran taisi kuskata minua. Kuvien alta löytyy myös video tästä radasta.


Seuraavan luokan alkuun oli noin 20 minuuttia, joten tulin alas selästä, ja vuokraaja meni kävelyttämään Fiiaa. Molemmissa luokissa oli sama rata, joten en käynyt enää uudestaan kävelemässä sitä. Tässä luokassa oli vain 7 lähtijää, ja me lähdimme loppupäässä. Menin taas verkkaamaan ensimmäisen startin jälkeen, ja otin alkuun muutaman kierroksen ravia ja laukkaa. Sen jälkeen hyppäsin verkkaesteen kaksi kertaa peräkkäin. Fiia meni todella hyvin, joten en viitsinyt ratsastaa enempää. Keventelin vielä muutaman kierroksen, kunnes siirryimme taas ulos odottelemaan.

Odottelin vuoroa kentän ulkopuolella, vaikka seuraava ratsukko olisi saanut olla jo kentällä. Fiia tuppaa käymään niin kuumana, etten viitsi mennä sinne pyörimään muiden jalkoihin. Hetken kuluttua päästiinkin jo radalle, ja lähdettiin yhtä vauhdikkaasti matkaan kun ensimmäisessäkin luokassa. Tämä rata meni paljon sujuvammin, ja pääsin kaikkiin hyppyihinkin mukaan. Uusinnassa ratsastin muutamalle esteelle lyhyemmän tien, ja aikammekin taisi olla noin 5 sekuntia nopeampi kuin 60cm uusinnassa. Tässä luokassa taisi kaikki ratsastaa 0 radat sekä perusradalta, että uusinnasta, ja meidän aika ei tällä kertaa riittänyt sijoitukseen.

Olen kuitenkin todella tyytyväinen hevoseen, ja siihen miten hyvin se jaksoi kahdet kisat viikonlopun aikana. Se on nykyään muutenkin paljon miellyttävämpi ratsastaa. Otimme Fiialta varusteet pois, pyyhin sitä hieman sienellä, ja sen jälkeen se pääsi taas kävelemään hetkeksi ennen lastausta. Käytin nyt kuljetuksetn aikana tuota bot:in selänlämmitinta, ja se tuntui toimivan hyvin.

Tallille päästyämme, hoidimme hevosen ja tavarat paikoillee, jonka jälkeen Fiia pääsi takaisin laitumelle kavereiden luoksi. Huomenna olisi sitten tiedossa kevyttä maastoilua, ennen eläinlääkärin käyntiä.

Tässä linkissä vielä video tuosta 60cm radasta, koska blogger ei antanut ladata sitä tähän. Siitä näkyykin kuinka keikun hanuri pystyssä tuolla kyydissä :D Noh, aina ei oo hypyissä mukana!6 kommenttia :

 1. Tosi hienosti meette!
  Sulla on tosi hyvä blogi - liityin lukijaksi! ❤
  Karvaturpia.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Herranjumala te meette kovaa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vauhti korjaa virheet.. vai miten se meni? :D nojoo.. mutta nykyään se menee jo hallitusti kovaa :D

   Poista
 3. Kiitti :) On tämä kyllä suuri parannus meidän aiempiin kisoihin verrattuna. Vaikka vauhti ei ihan riitäkään pärjäämään poneille :D

  VastaaPoista