11.7.2015

Vaikeuksien kautta voittoon.
Kävimme tänään Fiian kanssa Myrskylässä kopse ry:n estekisoissa. Kisat alkoivat klo 11 ja meillä oli matkaa vain 16km, joten menimme joskus 9 aikaan tallille. Fiian vuokraaja, sekä mieheni oli auttamassa sekä tallilla, että kisoissa. Vuokraaja harjaili Fiiaa sillä välin kun me pakkasimme tavaroita, ja kiinnitimme traileria ym. Olin ajatellut että klo 10 alkaisimme lastaamaan, ja sitten lähtisimme pikku hiljaa ajamaan kisapaikalle. Aikataulu suunnitelmani meni ihan nappiin, ja pääsimme lähtemään liikkeelle hieman 10 jälkeen. Olimme kisapaikalle noin puoli 11, ja siellä olikin jo paljon porukkaa. 

Otimme tamman ulos kopista, ja vuokraaja lähti taluttelemaan sitä sillä välin kun itse kävin katselemassa rataa, ja maksamassa lähtömaksut. Kenttä oli suht pieni, joten radan kaikkia esteitä ei ollut saanu kunnolla mahdutettua sinne. Yksi este jätettiin kokonaan pois, ja jutellessani tuomarin kanssa, hän päätti myös siirtää kahta estettä hieman, jottei tulisi niin hankalat tiet. Rata oli teknisesti aika vaikea, ja aikalailla kokoajan sai olla kääntämässä. Hieman hirvitti jo etukäteen, että selviäisimmekö edes tuosta 70cm luokasta läpi.

Tässä taas hienosti paintilla taiteiltu ratapiirros :D

Jotenkin ajattelin että tuo kolmoselta neloselle, tai vitoselta kutoselle olisi se hankalin tie ratsastaa, mutta loppupelissä hankalammaksi osoittautui tuo ykköseltä kakkoselle. Fiia lähti kovaa aina tuolle ykkös esteelle, joten jouduin ottamaan sitä aika paljon kiinni, että sain sen mahtumaan tuohon väliin. Menimme ensiksi 50-60cm jossa saimme perusradalla puhtaan radan ja pääsimme uusintaa. Koska arvosteluna oli AM5, niin uusintaan korotettiin esteitä.Uusinnassa oli mukana esteet 1,2,3,5,7. Fiia lähti taas kovaa vauhtia ykkösen jälkeen, ja otin sitä reilusti kiinni, jolloin se hyppäsi hieman kättä vasten tuolle kakkos esteelle, sillä en ehtinyt myödätä. Lopputuloksena oli se että ylin puomi tippui. Loppu rata meni puhtaasti, ja sujuvasti joten sijoituimme loppujen lopuksi toisiksi.En verkannut juuri ollenkaan seuraavaan luokkaa, joka olikin 70cm. Otin vain muutaman pätkän ravia, ja sen lisäksi käynti-ravi siirtymisiä. Luokka alkoi aika pian tämän toisen palkintojen jakojen jälkeen. Ratsastin luokassa ensimmäisenä, joten aikaa ei olisi muutenkaan jäänyt ihan hirveästi. Nostin laukan vasta hieman ennen 1 estettä, jonka jälkeen Fiia pääsi taas hieman pitkäksi, ja otin vähän turhankin paljon kiinni. Pudotimme taas sen kakkosesteen ylimmän puomin. Loppurata menikin puhtaasti, ja saimme suht hyvän ajankin. Luokan toinen ratsukko kielsi tuolle kolmosesteelle, jonka johdosta meillä oli parempi aika,ja voitimme luokan.

Vaikka voitto ei ehkä ollutkaan kovin ansaittu, enhän ratsastanut edes puhdasta rataa, ja osallistujia oli vain me kaksi, niin voin silti olla ylpeä siitä. Hyppäsimme ensimmäistä kertaa kisoissa tuolla kolmipalakuolaimella ja mitään katastrofaalista ei tapahtunut. Vaikka rata oli teknisesti hankala, pääsimme molemmat luokat kunnialla läpi, ja sijoitukset ovat vain plussaa, sillä lähdin hakemaan ainoastaan hyvää kokemusta, ja puhtaita ratoja. Fiia oli niin täpinöissään vielä palkintojenjaossa ettei meinannut antaa laittaa ruusuketta suitsiinsa. Tuomari oli kuitenkin kärsivällinen, ja odotti sen aikaa että ruusukkeen sai laitettua. 

Ravailin vielä hieman palkintojen jakojen jälkeen, jonka jälken otimme satulan ja suitset pois, ja pyyhimme hiet pois. Tämän jälkeen vuokraaja lähti taluttelemaan Fiiaa sillä välin kun pakkasimme tavaroita autoon. Kävelytyksen jälkeen lastasimme hevosen kyytiin ja lähdimme ajelemaan kotiin.

Tallilla pesin ja rasvasin kaikki kisavarusteet, sillä seuraavat kisathan meillä olisi jo huomenna. Saa nähdä onko meillä yhtä hyvää tuuria silloin matkassa, vai meneekö taas huonosti. 

Tässä vielä muutama vuokraajan ottama kuva kisoista. Kaikkien kuvien (c) Allan Hämäläinen.Ei kommentteja :

Lähetä kommentti