28.7.2015

Jokera 26.7.2015

Kävimme viime sunnuntaina Jokelassa estekioissa, mutta en ole aiemmin ehtinyt blogin ääreen kirjoittamaan postausta kisoista. Aluksi näytti uhkaavasti siltä että emme pääse lähtemään edes koko kilpailuihin, sillä auton kanssa oli ongelmia perjantaina, ja lauantaina huomasin että Fiia on taiteillut kenkänsä osittain irti. Soitin samantien kengittäjälle, joka oli juuri lähdössä lomareissuun, mutta lupasi tulla pikaisesti lyömään kengän takaisin paikoilleen, Minua tässä vaiheessa jo epäilytti että kannattaako koko kisareissulle edes lähteä, kun on ollut sen verran paljon epäonnea matkassa, mutta lähdimme nyt kuitenkin kokeilemaan onneamme.

Menimme sunnuntaina hyvissä ajoin tallille pakkaamaan tavaroita, ja laittamaan Fiiaa kisakuntoon. Onneksi viime yönä ei ollut satanut, ja hevonenkaan ei ollut yhtään mutainen. Tietenkin juuri kun olimme kävelemässä Fiian kanssa laitumelta talliin, alkoi hirveä kaatosade, ja kastuimme läpimäräksi.  Tamma sai hetken kuivatella karsinassa ennen kun se sai selänlämmittimen niskaansa, ja suojat jalkaansa. Tällä kertaa ajattelin laittaa pintelin sijaan häntäsuojan, jonka taiteilin vielä kengännauhalla kiinni selänlämmittimeen, ettei se tippuisi kesken matkan. :D

                            

Fiia meni onneksi taas tapansa mukaan suoraan koppiin, josta tulikin mieleen että pitäisi jossain vaiheessa alkaa harjoittelemaan sitä että saisin sen yksin lastattua, niin ei aina tarvitsisi miettiä että kuka ehtii avuksi. Lähdimme ajelemaan Jokelaa kohti, ja olimme varanneet matkaan aikaa noin tunnin. Pysähdyimme matkalla Mäntsälän Shellillä hakemassa hieman evästä, ja saavuimme jokelaan hieman ennen kahtatoista. 50cm luokka oli juuri alkanut, ja menin katsomaan kaverini rataa. Hänen jälkeen oli enää muutama ratsukko, jonka jälkeen sitten alkaisi meidän ensimmäinen luokka, eli 60cm.

Tämän jälkeen palasin takaisin autolle, ja otimme Fiian ulos kopista. Laitoin sille varusteet päälle, ja mieheni meni kävelyttämään sitä sillä välin kun kävin itse kävelemässä radan. Radan kävelyn jälkeen kiipesin selkään, ja suunnistimme kohti maneesia jossa olisi verryttelyalue. Verkassa oli hyvin tilaa, ja aloin ravailemaan samantien. Ravailin ja laukkailin ensin hieman vasempaan kierrokseen, tein muutaman hyvän siirtymisen, ja otin muutaman hypyn pystylle ja okserille. Tämän jälkeen vaihdoin toiseen päähän maneesia, jossa mentiin oikeaan kierrokseen. Samat kuviot tähän suuntaan, jonka jälkeen siirryimme ulos odottelemaan vuoroamme.  Rata oli siis rakennettu ulkokentälle, ja odottelu tapahtui kentän viereisellä nurmialueella. Ehdin hyvin nähdä muutaman ratsukon radan ennen omaa vuoroani.

Kun meidän vuoro vihdoin koitti, yritin muistella niitä kohtia joissa ehkä joutuisin ratsastamaan Fiiaa hieman enemmän. Nämä oli siis sellaisia paikkoja joissa meillä oli ollut ongelmia aiemmissa kisoissa. Ajattelin että Fiia kyttäisi tuomarinkoppia, mutta ei se siitä onneksi välittänyt. Lähtömerkin jälkeen se jopa lähti suhteellisen rauhallisesti liikkelle, ja sain ratsastettua sitä hyvin jokaiselle esteelle, ilman että se olisi ryntäillyt kertaakaan. Puhtaan perusradan jälkeen jatkoimme suoraan uusintaan, ja yritin ratsastaa hieman lyhyemmät tiet, jotta saisimme paremman ajan. Fiia kääntyi hyvin, ja saimmekin sen hetkisen johtoajan, mutta luokassa oli vielä ratsukoita jäljellä.Kävelimme nurmialueella, ja odottelimme luokan loppumista. Viimeinen ratsukko teki lyhyemmät tiet, ja sai meitä paremman ajan. Sijoituimme siis toiseksi, ja olin siihen erittäin tyytyävinen. Hevonen menee kokoajan vain parempaan suuntaan ratsastettavuudeltaan, ja sijoitus on aina vain plussaa. Tästä olis hyvä lähteä sitten ratsastamaan seuraavaksi 70cm luokkaa.

Olin alunperin 70cm luokassa ensimmäisenä, mutta siihen tuli yksi jälki-ilmouttautuminen, joten lähdimme vasta toisena. Luokkien välillä oli todella lyhyt tauko, joten en ehtinyt muuta kuin kävelyttää hetken tammaa, ja sitten olikin jo kiire takaisin selkään. Luokissa oli onneksi sama rata, joten minun ei tarvinnut kävellä sitä uudelleen.

Radan ensimmäiset esteet menivät hyvin, mutta kolmoselta neloselle vauhti hieman kiihtyi, ja otin aivan liian myöhään kiinni, jonka takia nelosesteen puomi tippui. Tämä oli täysin oma mokani, sillä en ehtinyt myötäämään enää tarpeeksi, ja Fiia hyppäsi ohjaa vasten, jolloin takajalat tiputtivat puomin. Loppurata meni puhtaasti, ja tuloksena oli siis 4 virhepistettä.Menin radan jälkeen maneesiin keventelemään loppuverkat, jotta pääsisimme pakkaamaan heppaa kotimatkalle. Olen taas eritätin tyytyväinen siihen miten hevonen käyttäytyi kisapaikalla, ja kuinka hyvä se oli tänään ratsastaa. Hieman pelolla odotan että koskahan sitä takapakkia alkaa sitten tulemaan, kun nyt on mennyt sen verran hyvin. Vielä kun ratsastaja oppisi myötäämään oikeassa paikassa, ja ottamaan jo aiemmin kiinni mikäli on tarve. Loppukäyntien jälkeen otin Fiialta varusteet pois, ja laitoin selänlämmittimen, ja häntäsuojan takaisin paikoilleen. Tämän jälkeen heppa sai mennä koppiin odottelemaan kun kävimme hakemassa evästä, ja katsoin toisen kaverini radat.

Fiian entinen hoitaja oli moikkaamassa meitä, ja pitikin tammalle seuraa sen aikaa kun olin itse katsomassa kaverini suoritusta. Sain häneltä myös muutamia kuvia, jotka lisään tuonne 70cm radan videon alle. Lisäksi kaverini Millan miehen veli otti muutaman kuvan, joten kiitos hänellekin niistä!

Seuraavat kisat ovat näillä näkymin 15.8 myrskylässä, jollemme nyt sitten mene ensi viikon viikonloppuna Laaksolle, tai Riihimäelle hyppäämään. Täytyy hieman miettiä, sillä Laaksolla 60cm olisi clear round arvostelulla, ja sitten siitä seuraava luokka olisi 80cm. Riihimäellä taas olisi 70cm ja 80cm, mutta emme ole vielä hypänneet kisoissa kuin 60-70cm ratoja, Treeneissä olemme kyllä menneet 80-90cm rataa, mutta silti olen vielä kahden vaiheilla että siirrynkö vasta ensi kaudella hyppäämään tuota 80cm luokkaa kisoissa. Olemme kuitenkin vasta aika alkutekijöissä Fiian kanssa, sillä sehän on ollut minulla vasta 3,5 kuukautta.

Tässä muutama kuva kisoista! Kuvista kiitos Sirkulle, ja Markukselle :)
2 kommenttia :

  1. Näin teidän radan, ja tosi hienosti näytti menevän! Ootte kyllä niin hienon näköinen pari että ei voi sanoa muuta kuin wow! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos kehuista, ne piristivät päivääni :)

      Poista