2.8.2015

Ohjasajoa ja koulutreeniä.

Fiia sai viettää perjantaina ansaittua vapaapäivää kavereiden kanssa laitumella. Ihanaa kun näin kesällä ei tarvitse kantaa huolta hevosen vapaapäivistä, vaan voi hyvillä mielin antaa sen lomailla, sillä liikkuuhan se siellä laitumellakin. Hieman eriasia olisi jos heppa seisoisi postimerkkitarhassa muutaman tunnin päivässä. Mutta nyt asiaan, Lauantaina menin tallille juoksuttamaan tammaa. Olin ensin ajatellut että se saisi pitää toisenkin vapaapäivän, mutta kun oli niin nätti ilma, niin päätin lähteä kaverini kanssa puuhailemaan tallille.

Juoksutin Fiiaa kumppareilla, ja muistin että talliltahan löytyy kavaletteja, ehkäpä pieni jumppa tekisi hyvää tammalle. Laitoin kaksi kavalettia ympyrälle, ja juoksutin Fiiaa niiden yli. Alkuun se hieman yritti kaahata, eikä saanut ihan askelia osumaan kohdalle, mutta loppua kohden parani. Juoksutuksen jälkeen päätin kokeilla ohjasajoa, vaikka meillä ei olekaan siihen tarkoitettuja ohjia, sillä en ole viitsinyt turhaan hommata niitä, jos homma ei meillä toimisikaan. Viritin siis liinasta ohjat, jotka jäivät suht lyhyiksi, mutta kyllä ne ihan hyvin silti toimivat.Heppa oli alkuun ihmeissään kun kävelin sen takana, ja kääntyili muutaman kerran katsomaan, ihan kuin kysyäkseen että "mitä sä siellä teet??". Alkujärkytyksen jälkeen alkoi sujumaan, ja kokeilin lopuksi myös juoksuttaa ohjilla hieman ympyrällä. Tämäkin meni todella hienosti, ja Fiia myötäsi nätisti kuolaintuntumalle. Laukkaa en lähtenyt kokeilemaan, ennen kuin varusteet ovat kohdillaan. Alla muutama puhelinkuva ohjasajosta.
Tänään sunnuntaina sitten oli tarkoitus harjoitella helppo c:1 kouluohjelmaa, sillä ilmoittauduimme vuokraajan kanssa ensi sunnuntaina järjestettäviin korpikylän ratsastajien koulukisoihin. Huh, saa nähdä kuinka meidän käy, mutta jos sitä nyt edes kerran kesässä käy kokeilemassa koulukisoja. Eikai se niin vakavaa ole? :D

Pyöräilin reippaana tyttönä tallille kun oli niin nätti ilma, ja hain hevosen laitumelta talliin. Fiialla oli taas vaihteeksi yksi naula takakengässä hieman löysällä, ja se oli vääntynyt osittain kengän päälle, joten päädyin nyppäisemään sen irti. Meidän kengittäjä on onneksi tulossa ensi viikon perjantaina kengittämään toista hevosta, joten kysyn jos hän ehtisi samalla laittaa takakengän paremmin. Eiköhän se siihen asti pysy viidelläkin naulalla.

Satuloin hevosen ja suuntasimme kentälle, vielä tässä vaiheessa paistoi aurinko, ja sää näytti ihan hyvältä. Alkukäyntien aikana alkoi hiljalleen sataa vettä, ja yht äkkiä taivas meni ihan tummaksi. Ravailin  aluksi molempiin suuntiin, ja tein paljon ympyröitä jottai saisin hevosen vetreämmäksi. En muistanut ohjelmaa vielä kokonaan ulkoa, ja olin ajatellut luntata sitä aina välillä puhelimestani, mutta koska sade yllätti meidät, jouduin jättämään puhelimen talliin ja harjoittelemaan vain niitä osia mitä muistin.

Muistin ohjelman alkupäästä vain laukkaympyröihin asti, joten aloitin harjoittelun kolmikaarisella kiemurauralla, ja siitä sitten jatkoin laukannostoihin, ja treenasin laukka-ravi siirtymisiä, jotka tuottavat meille ehkä eniten ongelmia, liiallisen vauhdin takia. Harjoitukset menivät ihan hyvin, vaikka hirveä ukkosmyräkkä pääsi yllättämään ja hevonen alkoi säikkymään kovia jyrähdyksiä. Päädyin lopettamaan harjoittelun tältä päivältä kun ilma meni niin huonoksi, ja hevonen ei enää keskittynyt. Pikaiset loppuverkat, ja talliin kuivattelemaan.

Pelkään itse myös ukkosta, joten enhän minä sitten uskaltanut pyöräillä enää kotiin, vaan soitin mieheni hakemaan minut tallilta. Haen pyörän sitten huomenna kotiin, kun on parempi ilma :D

Minulla olisi viimeinen lomaviikko töistä, ja se kuluukin koulukisoihin harjoitellessa. Ehkä sunnuntaihin mennessä sitten osaan ohjelman ulkoa, saa nähdä. Erään toisen blogin tekstistä inspiroituneena alan nyt väkertämään Fiialle sidepull suitsia vanhoista suitsista ja riimusta. Toivoittavasti niistä tulee toimivat.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti