9.8.2015

Paluu kouluradalle, kahdeksan vuoden tauon jälkeen.

Laskeskelin tässä että viimeisistä koulukisoista tulee kuluneeksi jo kahdeksan vuotta, ja silloinkin kyseessä oli raviohjelma silloisella vuokraponillani. Taisivat olla vielä kouvolan ratsastajien järjestämät seeprakisat :D

Tänään kuitenkin tauko päättyi, ja kävimme Fiian kanssa Korpikylän ratsastuskoululla suorittamassa Helppo C ohjelman. Menimme aamulla jo hyvissä ajoin tallille, jotta ehdin letittää harjan kunnolla. Siitäkin on jo tovi, kun olen viimeksi edes kokeillut letittämistä. Alkuun sykeröt eivät oikein asettuneet paikoilleen, mutta pikaisella googletuksella selvisi että olen tehnyt ne väärin. Ohjetta seuraten sain varsin onnistuneet sykeröt aikaiseksi, vai mitä olette mieltä?


Letittämiseen, ja tavaroiden pakkaamiseen menikin vähemmän aikaa kun olin ajatellut, joten pääsimme todella aikaisin lähtemään matkaan. Pydähtyimme matkalla abc:llä hakemassa hieman lisää evästä, sillä päivästä tulisi pitkä. Saavuimme Korpikylään noin 11.45, ja luokka oli jo alkanut. Vuokraajan vuoro olisi noin 13.30 ja minun sitten 14 jälkeen. Kävimme maksamassa lähtömaksut, ja katselemassa hieman paikkoja jonka jälkeen otimme Fiian ulos kopista.

Aloimme samantien laittamaan hevosta kuntoon, ja sen jälkeen suuntasimme maneesiin kävelemään. Hetken kuluttua vuokraaja alkoi jo verkkaamaan, sillä tarkoituksena oli ratsastaa suht pitkä alkuverkka, jotta hevonen olisi sitten hyvä ratsastaa radalla. Fiia oli maneesissa kuin kotonaan, eikä kyttäillyt mitään turhia. Se liikkui muutenkin yllättävän rauhallisesti eikä kaahaillut ollenkaan. Liekö eilinen estehyppelö vaikuttaa asiaan? Meidän piti tosiaan alunperin käydä eilen Juho Norilon valmennuksessa, mutta kun se peruuntui niin hypättiin vain kotona.

Kisaradan päädyssä oli vielä erillinen verryttelykenttä, jossa sai olla 7 seuraavaa ratsukkoa, suorittavan ratsukon lisäksi.  Yhden aikaan pidettiin noin 15 minuutin mittainen tauko, jolloin tuota verryttelykenttää kasteltiin sadettajalla. Tämän jälkeen ratsukot pääsivät takaisin alueelle, ja itse siirryin katsomoon odottelemaan Fiian vuoroa.

Radalla tamma meni todella nätisti, malttoi kuunnella apuja eikä kyttäillyt katsomoa tms. Lopputervehdys oli hieman hätäinen, sillä Fiia olisi mieluusti jatkanut vain matkaa. Olen kyllä tyytyväinen ratsukon rataan, huima kehitys on tapahtunut heidän välillään ihan lyhyessä ajassa.

Tässä välissä hevonen sai hieman hengähtää, sillä ennen minun vuoroa oli taas noin 15 minuutin tauko. Menin maneesiin hieman ravailemaan, ja harjoiteltiin muutamia siirtymisiä. Kentän sadetuksen jälkeen päästiikin jo odottamaan vuoroamme. Tauon jälkeen oli yksi ratsukko ennen meitä. Kertasin rataa päässäni jotten vain unohtaisi sitä,  ja sitten tulikin jo meidän vuoro.

Keskityin ratsastamaan hyvät tiet, sekä kulmat. Kulmia ratsastinkin niin innokkaasti, että pöytäkirjaan tuli merkintä "kiemuraurassa ei ole kulmia!" ;D Huomautusta tuli myös siitä että otin raville liian aikaisin lävistäjällä, ja sen lisäksi tein liian ison voltin R:n kohdalle.

Rata meni muuten kyllä kaikinpuolin hyvin, ja olen erittäin tyytyväinen suoritukseeni! Lähdin hakemaan ainoastaan hyväksyttyä tulosta, ja prosentteja saimme 55,5 . Emme sijoittuneet, eikä lopullisesta sijoituksestamme ole vielä tällähetkellä tietoa, sillä tuloksia ei ole vielä julkaistu. Päivitän sen kuiten tuonne kisat ja valmennukset sivulle, kunhan tulokset tulevat.

Kevyt loppuverkka, ja sen jälkeen Fiia pääsi pesulle, ja aloimme pakkaamaan tavaroita. Hevonen koppiin ja suunta kohti kotia. Hyvä fiilis jäi kyllä tästä kisapäivästä, ja aiommekin mennä ensi viikonloppuna estekisojen lisäksi myös koulukisoihin. Esteratsastus on kyllä silti enemmän se meidän laji, mutta miksei sitä silloin tällöin voisi käydä koulukisoissakin sipsuttelemassa :)

Alla muutama kuva kisoista. Kaikkien kuvien (c) Allan Hämäläinen.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti