16.8.2015

Kato mä en reagoi, mä ylireagoin!

Tänään oli tarkoitus suunnata Myrskylään, Kopse ry:n järjestämiin koulukisoihin. Kisojen piti alunperin alkaa vasta klo 11, mutta ne olikin siirretty alkamaan klo 9. Tiedossa olisi siis aikainen lähtö, joten menimme tallille jo puoli seitsemän. Vuokraaja haki Fiian laitumelta, ja minä menin sillä välin pakkaamaan tavaroita autoon.

Harjasimme tamman yhdessä, ja letitin sen hännän ja harjan. Olimme lähtövalmiita puoli 8 aikaan, joten lastasimme hevosen koppiin ja lähdimme ajamaan kisapaikalle. Meiltä on suhteellisen lyhyt matka tuonne myrskylään, ja olimmekin perillä hieman ennen kahdeksaa. Paikalla ei ollut vielä ketään muita kuin me, joten saimme laitella hevosen rauhassa kuntoon. Olimme tarkoituksella lähteneet aikaisin liikenteeseen, sillä mitä pidemmän verkan ehtisi ratsastaa, sitä parempi Fiia olisi radalla.

Hevonen kuntoon, ja vuokraaja meni verkkaamaan ensin. Minä ratsastin luokassa toisena, ja vuokraaja kuudentena, mutta koska kenttä oli pieni, ja tilaa vähän niin päädyimme siihen ratkaisuun että vuokraajan kannattaisi verkata hieman ennen jo ennen kisojen alkua. Kävin maksamassa lähtömaksut ja hetken kuluttua menin itse selkään. Fiia tuntui alkuun tosi hyvältä, mitä nyt oli todella malttamaton, ja kyttäili melkein jokaista puskaa. Kentällä oli myös yksi este, joten Fiia tuntui olevan aivan varma siitä että nyt päästiin estekisoihin! Tässä vaiheessa kentällä oli onneksi vielä vähän porukkaa. Sain suhteellisen hyvin ratsastettua avut läpi, kunnes kenttä alkoi ruuhkautumaan, ja näin parhaaksi lähteä pois sieltä. Hankalaa kun on pieni kenttä, ja osa menee eri suuntaan.

Ensimmäinen luokka oli raviohjelma, mutta siinä oli vain yksi osallistuja joten se oli nopeasti ohi. Sitten alkoikin jo meidän luokka ja ensimmäinen ratsukko meni radalle. yritin kerrata ohjelmaa mielessäni läpi, vaikka se oli hieman hankalaa kun Fiia ei olisi malttanut millään seisoa paikallaan. Onneksi meidä vuoro tuli pian, ja pääsimmekin kiertämään rataa. Fiia kyttäili kaikkea mahdollista, aidoista lähtien ja oli todella jännittynyt. Yritin ravailla mahdollisimman paljon näiden muka pelottavien paikkojen ohi, sekä taivutella ja tehdä ympyröitä, siihen asti että saimme lähtömerkin.


Lävistäjä tervehdykseen meni huonosti, sillä käänsin aivan liian myöhään ja hevonen kiemurteli miten sattuu. Hevonen ei myöskään malttanut seistä alkutervehdyksessä kuin pienen hetken. Ensimmäisen lisäyksen jälkeen vauhti jäi päälle, ja Fiia oli todella hätäinen. Yritin tehdä pidätteitä, jotka menivät vaihtelevasti läpi. Saimme kuitenkin kaikki ohjelman osat suoritettua, vaikka vauhtia olisi saanut olla puolet vähemmän. Peruutus on mielestäni meille helpoin juttu, ja Fiia peruuttaakin tahdikkaasti, mutta se oli tämän tuomarin mielestä liian reipastempoista, joten siitäkin oli tullut huomautus. Viimeinen ravivoltti meni vähän miten meni, sillä tamma pääsi oikaisemaan lopussa. Lopputervehdyksessä se malttoi jo paremmin seistä,

Rata meni olosuhteisiin nähden ihan hyvin, ilma oli todella tuulinen, ja hevonen ei ollut yhtään oma itsensä. Kai niillekkin sattuu vain huonoja päiviä. Saimme tulokseksi 110p ja 55,25% eli siis ainoastaan yhden pisteen vähemmän kuin viime kisoissa. Täytyy kyllä sanoa että Fiia oli huomattavasti parempi ratsastaa niissä viime viikonlopun korpikylän kisoissa kuin nyt. Mutta olen ihan tyytyväinen että saatiin silti hyväksytty suoritus. 

Huomenna vuokraaja käy ratsastamassa, ja tiistaina tammalla olisikin hieronta. Se ratkaisee sitten sen, että menemmekö ensi viikon sunnuntaina korpikylään hyppäämään. Mikäli mitään pahoja jumeja ei ole tms. niin suuntaamme sinne sitten. Meidän piti alunperin käydä eilen myrskylässä estekisoissa, mutta kun osallistujia oli niin vähän, ja tiesin että rata noin pienellä kentällä ei tule olemaan kovin reilu hevosta kohtaan, päätin jättää kisat väliin ja kävin perjantaina estevalmennuksessa. Tämä oli ihan hyvä ratkaisu, ja valmennus meni kaikinpuolin hyvin. Pääsimme jopa hyppäämään taas vesimattoa.Ei kommentteja :

Lähetä kommentti