10.7.2015

Onnistumisia seuraa epäonni...

Tietysti nyt kun valmennukset ym, on mennyt hyvin, niin jonkun muun asian täytyy mennä huonosti. Tiistaina kesken työpäivän minulla alkoi ihan hirveä selkäkipu, aivan yllättäen. Kipu vain paheni iltaa kohti, ja keskiviikkona meninkin sitten heti aamusta lääkäriin. Mitään järkevää syytä ei löytynyt, joten kyseessä on ilmeisesti lihasjumi. Loppuviikko tuli sairaslomaa, eikä saisi nostella mitään painavaa. Ratsastus ja kävely tekisi selälle hyvää, joten niitä saisi harrastaa sen verran kun pystyy.

En mennyt keskiviikkona ollenkaan tallille, vaan lepäilin kotona, ja kävin hieman kävelemässä kipulääkkeen voimalla. Torstaina selkä oli jo hieman parempi, mutta edelleenkin tietyissä asennoissa iski sellainen vihlova kipu että meinasi jalat lähteä alta. Fiian vuokraaja oli tänään menossa tallille, joten ajattelin mennä hänen mukaansa ja kokeilla josko pystyisin vähän ratsastamaan itsekin. Samalla tarkoituksena oli leikata Fiian harja, sillä se on kasvanut jo niin kamalan pitkäksi.

Kavioita en pystynyt putsaamaan, enkä saanut itse satulaa hevosen selkään. Hieman ärsyttää kun ei voi juuri mitään tehdä. Selkään nousu meni vielä ihan ok, mutta ensimmäiset askeleet käynnissä sattuivat. Siitä sitten pikku hiljaa, kun osasi rentoutua, alkoi helpottamaan. Kokeilin muutaman kierroksen myös ravia, ja niin kauan kun kevensi niin kaikki meni hyvin. Ei ollut mitään asiaa istua harjoitusraviin. Päätin kuitenkin kokeilla myös laukkaa, koska meillähän olisi viikonloppuna kisat, mikäli vain pystyn jotenkin ratsastamaan. Laukkakin sujui ihan hyvin, joten ehkäpä ne kisat sitten onnistuu, mikäli ei tule takapakkia :)

Tämän jälkeen Fiian vuokraaja ratsasti, ja tein heille erilaisia puomitehtäviä, hieman noita viikonlopun kisoja silmällä pitäen. Laukassa meinasi välillä vauhti kiihtyä liikaa, joten tulimme sitten ravilähestymisellä, niin että nostaa laukan vasta muutamaa askelta ennen puomia.

Meillä olisi tarkoituksena sittenkin mennä myös lauantaina Myrskylään Kopseen kisoihin, ja hypätä siellä 50-60cm ja 70cm. Ajattelin että nämä kisat voisi olla hyvät harjoitukset, ennen sunnuntain Nastolan kisoja. Jospa tamma malttaisi sielä sitten mennä hieman rauhallisemmin, jää nähtäväksi.

Lähden kisoihin sillä fiiliksellä, että kaikki treeni on meille vain hyväksi, ja tavoitteena olisi pysyä hevosen selässä, ja saada ratsastettua rata mahdollisimman sujuvasti. Toivotaan että tästä valmentautumisesta olisi ollut apua, ja kaikki menisi hyvin.

Palaan viimeistään maanantaina kirjoittelemaan kisapostauksia :) Tässä vielä muutama kuva viikontakaisesta valmennuksesta, sekä Fiian uudesta kesätukasta.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti