25.6.2015

Uusimmat varustehankinnat.

Kävin eilen työpäivän päätteeksi hieman tutkiskelemassa Hööksin alennusmyyntejä. Etsin sopivia ratsastushousuja, mutta mitään kivoja ei kuitenkaan tällä kertaa löytynyt. Olin lähtenyt ostoksille kauppalistan kera, joten kiertelyyn ei mennyt ihan hirveästi aikaa. Tarkoituksena oli ostaa vain nämä tarvittavat tuotteet, mutta yhdet alennuksessa olleet bootsitkin löysivät tiensä ostoskoriin. Tässä hieman esittelyä tuotteista:

1. Equi-guard bootsit. Ostin nämä lähinnä kuljetuskäyttöön, sillä en ole ainakaan toistaiseksi tarvinnut ratsastaessa bootseja. Meillä on aiemmin ollut käytössä biltemasta ostetut heijastinbootsit, mutta nämä sopivat kisasuojien väreihin paremmin. Fiiahan siis matkustaa aina jännesuojat jalassa. Materiaaliltaan nämä vaikuttavat ihan suht kestäviltä, heijastinbootsithan menivät rikki jo ensimmäisellä lastauskerralla.

2. Hi-Viz saderatsastusloimi. Tämän ostin lähinnä kisa-, ja valmennusreissuja varten. Näin kesällä varsinkin saattaa sadesää yllättää, ja on mukavampaa lähteä kuivalla hepalla sekä kuivilla varusteilla radalle. Tosin voisi tämä ihan kätevä olla sadesään maastolenkilläkin.

3. ShowSheen selvitysaine. Olin aiemmin ostanut Fiialle Tokmannilta pienen purkin sellaista vaaleanpunaista selvitysainetta, mutta se ei ollut kauhean hyvää. Tästä kyseisestä tuotteesta on jo aiempiakin hyviä kokemuksia, joten pitihän sitäkin pullo sitten ostaa.

4. Crw sadeponcho. Tämä oli niin halpa että ostin niitä kokeilumielessä 2 kpl. Yhden itselleni, ja toisen miehelleni. Näitähän voisi käyttää myös koiran kanssa lenkkeillessä, pyöräillessä ja ratsastaessa. Tämä on ainakin sopivan pitkä, kun useimpien sadetakkien kanssa tuppaa olemaan ongelmana se että ne on liian lyhyitä. Minulla on myös crw:n sadehousut, joten uskoisin että ne ovat tämän kanssa ihan toimiva yhdistelmä.

Näiden lisäksi sain alkuviikosta Viljar Shopista tilaamani paketin. Paketissa oli kärpäshuppu, suitset, sekä ratsastusriimu ja ohjat. Näistä ei muista ole kuvaa paitsi tuosta kärpäshupusta:

Tuo oli pakko ostaa heti kun sen näin! On vaan niin hauskan näköinen ja sopii hyvin Fiialle :D Suitset jotka tilasin, ovat globuksen mustat suitset ruskeilla "vuorauksilla". Suitset vaikuttivat ihan laadukkailta, ja nahkakin oli pehmeää ja notkeaa. Olin tarjouksen uhri, ja tilasin tuon ratsastusriimun ja ohjat kun ne sai niin halvalla. Kyseessä on siis naruriimu, jossa on pitkät köysiohjat. Täytyy näitäkin joku kerta kokeilla ratsastaessa.

Haluaisin kokeilla Fiialle LG bridleä, mutta se on suht arvokas hankinta, niin en oikein tiedä kannattaako niitä kokeilematta ostaa, jos eivät sitten sovikaan. Näistähän olisi tietenkin halvempiakin versioita, kuten flower hackamore ym.

Onko teillä kokemusta kuolaimettomilla ratsastuksesta?


2 kommenttia :

 1. Oon käyttänyt erilaisia kuolaimettomia kohta nelisen vuotta menestyksekkäästi ja tässä valinnassa pysytään :) Hevonen muuttui positiivisella tavalla ja nykyään työntää päänsä suitsiin kun ennen käänsi päänsä pois kun toin kuolainsuitset naaman eteen.

  Kannattaa kokeilla mahdollisimman monenlaisia kuolaimettomia ja antaa itselleen sekä hevoselle aikaa tottua niihin ja kuolaimettomuuteen yleensä. Toimiva istunta, paino- ja pohjeavut korostuvat kuolaimettomien kanssa mielestäni ja siihen tottuminen voi viedä aikansa. Meillä meni melkein vuosi, että hevonen oikeasti rupesi toimimaan kunnolla kuolaimetta :) Blogistani löytyy paljon lisää jorinaa kuolaimettomuudesta ja kuolaimettomista suitsista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon viestistäsi :) Täytyykin lueskella blogiasi ihan ajan kanssa, sillä siellä näyttäisi olevan paljon hyviä varuste vinkkejä.
   Laitoin tilaukseen nyt tuon edullisimman vaihtoehdon eli Flower hackamoren. Saa nähdä kuinka se toimii/toimiiko ollenkaan meillä. Suuret odotukset minulla kyllä on tätä kokeilua kohtaan, sillä heppa selkeästi vastustelee kuolainta.

   Poista