22.6.2015

Koulutreeniä

Tänään meillä oli ohjelmassa koulutreeniä, ja tarkemmin ottaen harjoiteltiin sitä helppo c:2 ohjelmaa, sillä sain vuokraajan avuksi kuvailemaan, ja huutelemaan ohjeita. Haimme yhdessä Fiian laitumelta, ja kaivoimme sen esiin mutakerroksen alta :D Ihanaa kun hepat tykkää näin märillä keleillä ottaa mutakylpyjä. Saa hetken aikaa harjata että saa puhtaaksi, mutta onneksi karvankiillotusaine on keksitty! Se on oiva apu mutapaakkuja täynnä olevien jouhien selvitykseen.

Kevyen alkuverkan jälkeen aloimme harjoittelemaan ohjelmaa. Olipa vaikeaa istua pitkästä aikaa harjoitusravissa, ja tuntui että hölskyn ihan holtittomasti sinne tänne. Ongelmana oli taas yllätys yllätys, se vauhti, eli Fiia lähti herkästi kaahaamaan liian kovaa, ja varsinkin laukkaympyrät venyivät liian suuriksi. Noh, ehkä pienellä lisätreenillä sekin asia korjaantuu.

Pitäisi varmaan hommata jotain tötsiä, joita voisi sitten laittaa kulmiin, ettei tule oikaistua niitä niin herkästi. Heti kun itse unohtaa ratsastaa, niin hevonen oikaisee ihan reilusti. Sain Fiian lopulta kuitenkin hyvin kuulolle, kun muistin taas ratsastaa enemmän istunnalla. Jään välillä herkästi liikaa suuhun kiinni, ja siitä ei seuraa mitään muuta kuin vauhdin kiihtymistä. Jatkossa täytyy kyllä tuota harjoitusravia, ja omaa istuntaakin treenata enemmän, sillä nyt kun noita kuvia katsoo, niin huomaa että useimmissa katson alaspäin, vaikka pitäisi katsoa suoraan eteenpäin, hevosen korvien välistä.

Tekisi varmaan hyvää mennä koulutunnillekin pitkästä aikaan, kunhan saadaan vain kaikki taas mahdutettua kalenteriin. Tuntuu että menoja on näin kesällä ihan hirveästi, ja sitten talvella taas ei juuri ollenkaan.

Olen vielä kahden vaiheilla noiden kisojen suhteen, että kehtaako sinne lähteä hölskymään, jotenkin on sellainen tunne että saa sitten jälkeenpäin lukea aiheesta eräältä hevosfoorumilta :D Toisaaltahan se pitäisi ottaa ihan harjoituksen kannalta, mutta olen sen verran kriittinen itseni suhteen, että pistää miettimään.

Pitäisi tämän viikon aikana käydä hieman shoppailemassa hööksissä, sillä meiltä puuttuu saderatsastusloimi, siis sellainen mikä peittää satulankin. Ajattelin ostaa sen lähinnä kisa, ja valmennusreissuja varten, niin ei tarvi sitten mennä märällä satulalla/hevosella. Sen lisäksi täytyisi ostaa itselle sadetakki, ja Fiialle lisää selvitysainetta. Yleensä sieltä kyllä tuppaa tarttumaan kaikkea muutakin "ylimääräistä" mukaan.

Nyt kun vuokraaja oli mukana tallilla, sain niitä kuviakin vihdoin! Ihan hyvälaatuisia (ainakin minun mielestä) kuvia tuolla minun uudella kameralla näyttäisi saavan:2 kommenttia :