10.6.2015

Hyvän mielen hyppytunti.

Olimme siis sunnuntaina Fiian kanssa Okeroisissa estetunnilla. Tunti oli pienryhmä, joten siinä oli vain 3 ratsukkoa meidän lisäksi. Kokeilin tällä kertaa olympiakuolaimella, sillä sitä oli käytetty myös tamman edellisessä kodissa. Itse olin aiemmin hypännyt pessoalla.  Kovemman kuolaimen kanssa ongelmana oli vain se, että jäin välillä liikaa kädellä kiinni. Siksipä me nyt tunnille lähdettiinkin, jotta saisin joitain vinkkejä tähän ratsastukseen.

Aloitimme kevyellä alkuverkalla, tehden siirtymisiä ja pysähdyksiä. Fiia kuunteli todella hyvin istuntaa, eikä tarvinnut ollenkaan ratsastaa kädellä. Hieman se kyttäili alkuun maneesin toista takakulmaa, mutta ei kuitenkaan pöllöillyt mitään. Hyppäämisen aloitimme pienillä ristikoilla. Alkuun hyppäsimme molemmat yksittäisenä, ja sen jälkeen menimme niitä peräkkäin kahdeksikkona. Fiia ei ryntäillyt ollenkaan, ja saatiin oikein sujuvia hyppyjä ristikoille :)

Jossain vaiheessa esteet nostettiin pystyiksi, ja niiden lisäksi hyppäsimme yksittäisenä okseria, sekä kahden esteen, yhden askeleen sarjaa. Muutaman kerran okserille mennessä Fiia yritti rynnätä, mutta tuli kuitenkin pidätteestä takaisin. Sarjalla taas ongelmana oli se, että otin liikaa kiinni, vauhti hidastui, ja hyppy lähti todella läheltä. Sain ohjeen ratsastaa laukkaa enemmän eteenpäin, ja sitten alkoikin sujumaan. Luulen että minulle oli jäänyt jonkinlainen "kammo" tuosta ryntäilystä, ja sen takia otin toisinaan liikaa kiinni. Siirrettiin ohjat olympian renkaista siihen suurempaan, niin että kuolain toimi varsinivelen takia, koska Fiia selkeästi vastusteli kovaa kuolainta. Itse kyllä jännitin että mitenhän jarrut pelaa tämän jälkeen, mutta hyvinhän ne toimi. Äänellä ja istunnalla sai jo paljon aikaa.

Lopuksi hyppäsimme kaikkia esteitä ratana molempiin suuntiin. Kerran rysäytettiin pysty takajaloilla nurin, sillä jäin taas vaihteeksi liikaa suuhun kiinni :/ Täytyy oppia käyttämään istuntaa enemmän, ja luottamaan hevoseen. Fiia on kyllä rehellinen hyppääjä, kunhan vain itse on menossa mukana. Kertaakaan ei radan aikana vauhti kiihtynyt liikaa, ja saimme sujuvia lähestymisiä esteille. Sarjakin meni hyvin, vaikka jostain syystä itse jännitän sitä aina eniten.

Kun kaikki olivat menneet radan, niin aloitimme loppuverryttelyn. Fiia malttoi ravata nätisti, ja myötäsi jopa eteen-alas jonkin verran. Yleensä tässä vaiheessa vauhtia olisi vaikka muille jakaa, mutta tamma oli muutenkin todella rauhallinen, ja hyvä ratsastaa. Liekö yötä päivää ulkoilu tehnyt tehtävänsä. Loppukäyntien jälkeen riisuimme varusteet ja pakkasimme hevosen traileriin ja lähdimme kotia kohti.  Ihanaa kun se nykyään kävelee ihan suoraan koppiin, ei mitään ongelmaa enää lastauksessa.

Hevosten oli tarkoitus mennä tänään laitumelle, mutta huonon ilman takia se siirtyikin keskiviikkoon. Täällä on ollut ihan ihmeellinen ilma, välillä sataa kaatamalla vettä ja tuulee ihan hirveästi, sitten hetken päästä paistaa taas aurinko. Päädyin nyt siihen että ei mennä vielä tämän viikon sunnuntaina Uusmattilaan estekisoihin, vaan haluan sujuvuutta hyppäämiseen enemmän. Menemme siis uudestaan tunnille, mikäli nyt saan tuon vetoauton kuntoon siihen mennessä. 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti