12.6.2015

Laidunkauden aloitus.

Hevoset pääsivät jo keskiviikkona laitumelle, mutta en ole ehtinyt kirjoittamaan postausta aiemmin. Ollut kaikenlaista säätöä töissä, auton korjailua ym. Pääasia että auto on nyt kunnossa, ja päästään Sunnuntaina tunnille.

Menin keskiviikkona töiden jälkeen tallille, jotta ehdin ratsastaa Fiian ennen laitumelle vientiä. Menimme hieman puomeja ravissa, ja laukassa, ja sen lisäksi keskityin ratsastamaan hevosta rennoksi, niin että se myötäisi ohjalle. Alkuun meinasi olla hieman hankalaa, ja Fiia harasi vastaan jonkin verran. Siirtymiset ja ympyrät kuitenkin auttoi, ja loppua kohden mentiin paremmin. Meillä oli käytössä myös uusi kuolain, nimittäin ihan perus kolmipala. Edellisessä kodissa Fiiaa ratsastettiin paksulla oliivinivelellä sileällä, ja olympialla hypätessä. Ajattelin kokeilla tuota kolmipalaa nyt myös esteille, ja sen lisäksi meillä on käytössä tuo happy mouh full cheek nivel. Kolmipala tuli muutenkin ihan tarpeeseen, jos nyt meinataan joihinkin koulukisoihinkin mennä kesän aikana.

Ratsastuksen jälkeen heppoja lähdettiin viemään laitumelle. Laitumet ovat n. 800 metrin päässä, ja tarkoituksena oli taluttaa ne kahdessa osassa sinne. Fiia ja sen tarhakaveri Säpinä pääsivät ensimmäisen porukan mukana. Hevoset tiesivät selvästi mitä oli tapahtumassa, sillä tallille jäävät juoksentelivat hirveetä kyytiä ympäri tarhaa. Matka laitsalle meni ihan hyvin, Fiia lähinnä ihmetteli että mikähän iltakävely tämä nyt on kun ollaan jo iltaruoatkin syöty. Ensimmäisenä menevä hevonen kävi vähän kierroksilla eikä olisi malttanut millään kävellä.

Laitumien luona odotimme sitten hetken että kaksi muuta hevosta päästettäisiin ensin irti, ja sitten olisi vasta meidän vuoro. Tässä vaiheessa tamma rupesi olemaan hieman malttamaton, mutta pysyi kuitenkin narun päässä. Irti päästyään se jäi syömään portin vierelle hetkeksi, niin kuin kaikki muutkin. Jonkin ajan kuluttua hevoset kuitenkin aloittivat "aita rallin", ja sitä laukattiin sitten edestakaisin laitumen päästä päähän, välillä aidan toisella puolella olevia kavereita haistellen.

Fiia sai torstaina pitää ansaitun vapaa päivän, ja nauttia laitumella olosta. Kävin sitä kuitenkin siellä moikkaamassa ja rapsuttelemassa. Ajattelin ensin että näinköhän joudun sitä sieltä pyydystämään, mutta eipä tarvinnut vaan Fiia käveli kaverinsa kanssa suoraan luokse :)

Tässä vielä yksi kuva laiduntunnelmista:


Pitäisi varmaan ostaa jonkinlainen kamera, niin saisi vähän fiksumpia kuvia tänne. Tänään Perjantaina Fiian toisella vuokraajalla on koulutunti, ja lauantaina voisin yrittää vähän maastoilla, niin ettei olisi pelkästään kentällä pyörimistä tämä liikutus taas :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti