6.6.2015

Kontrolliharjoituksia.

Meillä on Fiian kanssa ongelmana se,  että esteillä tuppaa olemaan liikaa vauhtia. Päätin tänään sitten tehdä kontrolliharjoituksia laukkapuomeilla. Fiia tarvitsee myös lisää voimaa takapäähän,  joten sikälikin nuo puomit  ovat hyvä apuväline. Tämän lisäksi olisi tarkoitus lisätä viikko-ohjelmaan mäkitreeniä maastoilun muodossa. Viime aikoina on tullut muutenkin maastoiltua aivan liian vähän, joka ehkä osittain johtuu siitä etten oikein tunne tämän nykyisen paikan maastoja vielä. Täytyy nyt joku päivä ottaa itseäni niskasta kiinni ja lähteä tutkimaan paikkoja.



Muutamilla ensimmäisillä kerroilla Fiia yritti kaahata täysiä puomeille,  ja rynnisti niistä läpi ihan miten sattuu. Kehnon alun jälkeen alkoi kuitenkin mennä paremmin,  ja sain jopa lyhennettyä laukkaa niin että puomien välejä jouduttiin lyhentämään. Lopuksi mentiin samaa harjoitusta myös ravissa muutaman kerran. Pitäisi jaksaa useamminkin tehdä erilaisia puomiharjoituksia ja jumppasarjaa. Meidän kentällä ei oikein mitään rataa mahdu hyppäämään, mutta esimerkiksi 4-5 esteen jumppasarja onnistuu kyllä. Tarkoituksena olisi nyt kesän aikana käydä myös muualla hyppäämässä, joko itsekseen tai sitten ihan valmennuksissa / tunneilla. Kaikki tällainen on vain hyödyksi meille.


Huomenna meillä olisikin sitten estetunti okeroisten tallilla. Sen jälkeen teen sitten päätöksen niistä ensi viikonlopun estekisoista. Olen vielä hieman epävarma niiden suhteen, vaikka toisaalta harjoitteluhan on aina hyväksi. Osittain epävarmuus johtuu varmaan myös huonosti menneistä viime kertaisista kisoista. Tämän kuun lopussa olisi suunitelmissa käydä myös yhdet koulukisat, mikäli nyt ehditään harjoittelemaan tarpeeksi, ja opin sen radan joskus ulkoa :D Hevoset menee huomenna laitumelle, ilmeisesti sillä välin kun olemme tuolla reissussa, joten Fiia pääsee vasta tunnin jälkeen nautiskelemaan laitumen antimista.

Onko teillä hyviä vinkkejä takapään vahvistamiseen,  tai joitakin kontrolliharjotuksia esteille?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti