17.7.2016

Vauhdikas kisapäivä.

Tämän päivän ohjelmassa oli Uusmattilan tallilla järjestettävät Nastolan urheiluratsastajien estekisat, joissa hyppäsimme luokat 70cm ja 80cm. Kisoissa oli aika monta osallistujaa, joten pelkäsin päivän venyvän tosi pitkäksi. Meidän ensimmäisessä luokassa oli hieman alle 20 lähtijää, ja toisessa luokassa taas 29. Kauhukseni huomasin että radalle oli kaiken "kivan" lisäksi laitettu myös tuo muuri este, jota ainakin itse hieman pelkäsin.

Luokat alkoivat hieman etuajassa arvioituun aikaan verrattuna, joten suuntasin heti radan kävelyn jälkeen odottamaan verkkavuoroa. Verkka oli maneesissa, joka onkin ainoa miinus näissä kisoissa. Siellä ei ole ihan hirveästi tilaa, sekä sen lisäksi tuntuu että vähän väliä joku on esteen takana vaikka olet huutanut jo hyvissä ajoin hyppääväsi tietyn esteen. Noh, selvisimme kuitenkin verkasta kunnialla läpi, eikä yhtään kolariakaan tullut. Fiia oli suht hyvä ratsastaa, vauhtia oli ehkä hieman liikaa. Siirryimme ulos katselemaan muiden ratoja.

Aika moni tuntui kyttäilevän tuota muuria, jota itsekin jännitin kovasti. Pääsimme radalle kävelemään edellisen ratsukon suorituksen ajan, ja yritin kierrellä kaikkia esteitä joita fiia saattaisi kyttäillä. Tämä oli kuitenkin ihan turhaa, sillä tammalla oli selkeästi hyvä päivä! Pääsimme perusradan puhtaasti läpi, ja jatkoimme uusintaan. Olin niin hämmentynyt tuosta muurin ylityksestä että unohdin ihan kääntää lyhyen tien uusinnan ekalle esteelle. Eipä tuo haitanut, kun rata meni muuten niin hyvin, ja aikamme riitti joka tapauksessa viidenteen sijaan. Suurin palkinto minulle oli se että ylitin itseni, sekä luotin hevoseen. En ymmärrä mikä erikoisesteiden kammo minulle on kehittynyt viimeaikoina. Fiia on kuitenkin sen verran varma hyppääjä että minun pitäisi vain osata luottaa siihen.

Menin palkintojenjakoon ilman hevosta, sillä halusin välttää turhan härdellin sekä hevosen ylikuumenemisen. Palkintojenjaon jälkeen olikin jo seuraavan luokan radan kävely. Kävin kävelemässä radan pikaisesti ja tämän jälkeen jäin katsomaan muutaman ensimmäisen ratsukon suorituksen. Lähdin aikalailla viimeisten joukossa tässäkin luokassa, joten ehdin hyvin haukata hieman välipalaa ennen kun täytyi taas mennä verkkaamaan. Ravailin hieman alle, jonka jälkeen otin muutaman hypyn kummallekin esteelle oikeaan kierrokseen. Tämän jälkeen siirryin taas ulos katselemaan muiden suorituksia.

Fiia alkoi käymään jo hieman kierroksilla, ja lähtömerkin jälkeen lähdimmekin suht reippaasti matkaan. Pääsimme perusradan puhtaasti maaliin, jonka jälkeen aloinkin ratsastamaan aikaa. Uusinnan ensimmäinen ja toinen este meni todella hyvin, mutta seuraavalle esteelle matka sitten tyssäsikin. En ehtinyt saada Fiiaa tarpeeksi takaisin ennen estettä, eikä askeleet tuntuneet sopivan millään, joten Fiia kielsi ja kirjaimellisesti sukelsimme muurin sekaan. Aikalailla kaikki palat lentelivät ja Fiiakin kävi polvillaan. Kuin ihmeen kaupalla pysyin kuitenkin kyydissä ja sain rauhoiteltua hevosta. Odotimme esteen kasaamisen ajan, ja mietin jo että pitäisiköhän keskeyttää. Päätin kuitenkin kokeilla vielä kerran, ja uuden lähtömerkin jälkeen suuntasimme päättäväisesti kohti muuria. Etenimme tällä kertaa huomattavasti hitaammin, ja pääsimme puhtaasti yli! Loppurata sujui ilman virhepisteitä.

Suorituksemme ei yllätys yllätys riittänyt ruusukkeille, mutta emme olleet aivan viimeisiäkään. Onneksi kummallekaan ei käynyt mitään, saati jäänyt mitään kammoa tästä. Fiiakin taisi antaa kämmäilyni anteeksi, kun ei sen kummemmin jäänyt enää jarruttelemaan esteille. Ei muutakuin lisää ratatreeniä, ja kohti seuraavia kisoja!

Kuvia ei valitettavasti saatu tämän päivän suorituksista ollenkaan, mutta alla video molemmista radoista.



Saimme muuten vihdoinkin uuden ulkoasun, mitäs pidätte?

4 kommenttia :

 1. Oi, kiva ulkoasu! Näitty tosi hyvältä teidän meno videoitten perusteella, harmittava tuo sekaanratsastus :/ Muuten onpa kiva lampaankarva :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että joku muukin tykkää tästä :) Kiva saada hieman vaihtelua kun vanha oli ollut jo varmaan vuoden verran.
   Muakin hieman harmittaa tuo moka, mutta eipä sille enää voi mitään.

   Tuo lampaankarva löytyi ihan sattumalta nettikirpparilta ja olihan se pakko ostaa :D

   Poista
 2. Ihan tällee ohimennen, kuka on tehny sun ulkoasun?
  Mutta hyvin teillä meni :)

  VastaaPoista
 3. Emma K. Nojoo menihän se ihan suht hyvin :)

  VastaaPoista