25.7.2016

Epävarmuus iskee.

Tänään pitkän pohdinnan jälkeen päädyin kuitenkin jättämään sunnuntain estekisat väliin, ja menemään niiden sijaan koulukisoihin Jokelaan. Meidän meno on jo jonkin aikaa ollut suht epävarmaa etenkin valmennuksissa. Fiia on kyttäillyt paljon, ja pelleillyt ihan kunnolla niin että olen pudonnutkin jo muutaman kerran. Tästä johtuen olen itse nykyään todella epävarma hypätessä, ja tämä näkyi tämän päivän valmennuksessakin,

Kävimme pitkästä aikaa Mäntsälässä meidän valmentajan luona tunnilla. Päivän teemana oli kaikenlaiset erikoisesteet. Kentällä oli mm. kaksi vesimattoa, joista toisessa oli vettä, erilaisia lankkuja, "portti", sekä laine.

Aloitimme kevyellä alkuverkalla, jonka jälkeen tulimme ravissa ensimmäisenä sellaista vaalean sinistä lankkuestettä, joka oli korkeudeltaan ehkä 50cm. Fiia kyttäsi estettä jo kaukaa eikä suostunut menemään lähellekään sitä. En kuitenkaan antanut periksi, vaan ratsastin sitä valmentajan ohjeiden mukaisesti kokoajan vain kohti estettä, ja lopulta päästiin käynnissä sen yli. Seuraava kerta tultiinkin jo ravissa, ja päästiin yli suoraan. Sitten tultiin samaa estettä noin 70cm korkuisena okserina toisesta suunnasta. Ensimmäisellä kerralla Fiia taas stoppasi esteen eteen, mutta sen jälkeen päästiin puhtaasti sen yli.

Tämän jälkeen hyppäsimme sateenkaariestettä, sekä vesimattoa jonka päällä oli vettä. Kumpikaan näistä ei ollut yhtään pelottava, vaan Fiia hyppäsi epäröimättä molemmat. Hypättiin kaikki esteet yksittäisenä ennen varsinaista rataa. Kieltely loppui tuon ensimmäisen esteen jälkeen, ja aloinkin miettimään voisiko Fiialla olla jotakin ongelmia vaaleiden esteiden hahmottamisessa vai mikä ihme sitä vaivaa. Kiellot nimenomaan tulevat yleensä tuollaisille vaaleille esteille, mutta sitten taas muurit ja vesimatot eivät tuota mitään ongelmia.


Lopuksi hyppäsimme hieman rataa. Rata meni sujuvasti, vaikka sainkin valmentajalta hieman moitteita siitä että otan usein kädellä liikaa kiinni, tai jään pitelemään Fiiaa liikaa. Epävarmuus vaikuttaa siis myös ratsastukseeni, sillä jotenkin alitajunnassa ajattelen että mitä hitaammin menemme, sitä varmemmin pysyn kyydissä mikäli Fiia kieltää.Inhottava tunne tällainen, ja toivonkin pääseväni siitä joskus yli, Sunnuntaina olisi tarkoitus startara Jokelassa sekä helppo c, että helppo b mikäli nyt vain opin kummatkin radat ulkoa ennen sitä. Suurin pelkoni on että unohdan radan keskenkaiken. Onneksi minulla on aikaa treenata muutaman kerran kunnolla ennen kisoja.

Mitenkäs teidän treenit on sujuneet?


2 kommenttia :

  1. Ikävä kuulla että teillä ei ole mennyt esteillä niin hyvin :( Tsemppiä jatkoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nojoo :/ Toivottavasti tästä on suunta vain ylöspäin. Rutkasti valmennuksia ainakin on tiedossa lähiaikoina :)

      Poista