31.7.2016

Nyt treenataan, ja kunnolla!

Meidän suunnitelmat muuttuivatkin taas vaihteeksi ihan päinvastaisiksi (yllätys yllätys). Peruin kaikki kisasuunnitelmat viikonlopun osalta, sillä koulukisojen ensimmäinen luokka oli muutettu harjoituskilpailuksi, eikä siinä ollut virallista tuomaria, mutta lähtömaksu oli kaikesta huolimatta sen saman 25 euroa. Jotenkin tuo summa kuulosti mielestäni kohtuuttoman suurelta, siihen nähden ettei ns. oikeaa tuomaria ollut. Niinpä otinkin perjantaille estevalmennuksen, meidän valmentajan Olgan hevosella. Aluksi meinasin mennä sinne Fiialla, mutta sitten päädyinkin menemään täysin vieraalla hevosella, ja pakko myöntää että se teki oikeasti hyvää. Ratsuni oli täysin Fiian vastakohta, hieman laiska ja raskas ratsastaa, mutta hyppäsi kuitenkin varmasti mitä vain, mistä vain.

Valmennuksesta jäi erittäin hyvä fiilis päälle, ja sovimmekin jo Olgan kanssa että ajan Fiian tiistaina sinne, jolloin hän ratsastaa sillä. Mikäli kaikki sujuu hyvin,  niin tarkoituksena olisi ottaa lopuksi muutama hyppykin. Perjantaina sitten menemme uudestaan samaan paikkaan, ja tällä kertaa osallistun itse tammalla estevalmennukseen. Huh, toivottavasti kaikki menee hyvin.

Tänään jatkettiin kankiharjoituksia, keskittyen samalla Fiian lempipuuhaan eli väistöihin. Tämä tuottikin melko paljon harmaita hiuksia, sillä Fiialla nousi kierrokset tappiin asti jo heti alkuun. Väistöt meni jotakuinkin niin että hevonen juoksi päättömästi sivuttain pohjetta vasten. Työskentelimme hetken ympyrällä laukassa, jonka jälkeen palasimme väistöjen pariin. Muutaman kerran Fiia jaksoi aina keskittyä, jonka jälkeen mentiin taas ihan päättömästi. Tämä kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa:


Jatkoimme harjoituksia niin kauan että sain hevosen takaisin kuulolle, sekä keskittymään siltä vaadittuihin tehtäviin. Lopuksi pääsimme menemään muutaman väistön laukassakin ilman sen suurempaa fiaskoa. Täytyy näemmä ottaa nämä taas päivätreeneihin mukaan, jottei siitä tarvitse tehdä niin suurta draamaa joka kerta.

Helteestä ja hermojen kireydestä johtuen teimme alle tunnin, suht tehokkaan treenin. Nyt olisi tosiaan ensi viikolla tarkoitus valmentautua. Voi olla että otamme myös yhden koulutunnin tulevalle viikolle, riippuen ihan siitä miten sen saa sovitettua töiden oheen. Seuraavat kisat olisi näillä näkymin vasta 13.8 ja 14.8 Myrskylässä. 13 päivä olisi estekisat, joista en ole aivan varma vielä, mutta 14 päivä koulukisoihin menemme joka tapauksessa.

Ratsastussaappaani alkavat vetelemään jo viimeisiään, joten olisi aika hankkia uudet. Nämä nykyiset mountain horsen saappaat ovat palvelleet noin viisi vuotta, mutta nahka alkaa olemaan jo niin venynyttä, että saappaat ovat todella löysät. 

Osaisitteko suositella hyviä saappaita?
Ei kommentteja :

Lähetä kommentti