7.6.2016

Hiekkaa väärässä paikassa.

Tai jotain sen suuntaista! Fiia on ollut melko hankala ratsastaa viime päivinä, joka johtu kiimasta. Yksi hevonen lähti, ja toinen tuli takaisin joten kaikki tammat on taas ihan hirveässä kiimassa. Tästä johtuen Fiia on melko jumissa, ja jäykkä vasempaan kierrokseen. Ensimmäiset puoli tuntia on yleensä ihan tuskaa, ennenkuin hevonen alkaa vertymään.Tänään hyppäsimme pitkästä aikaa omalla kentällä, ja tarkoituksena oli vähän jumppailla tammaa. Rakensin toiselle pitkälle sivulle pystyn, sekä kaksi puomia kolmen metrin välein. Toiselle pitkälle sivulle laitoin tuollaisen tavallisen pystyesteen, sekä sen alle pienen "portin". Tämän jälkeen menin laittamaan hevosen kuntoon.

Tein suht kevyen alkuverkan, jossa keskityin vain ja ainoastaan taivuttelemaan tammaa. Se taas roikkui vasemmassa ohjassa, eikä meinannut taipua kunnolla. Tämän lisäksi Fiia tuntui kyttäilevän esteitä. Alkuverkan jälkeen aloimme tulemaan tuota jumppasarjaa ravissa. Pysty laitettiin aluksi pieneksi ristikoksi. Fiia oli melko malttamaton, joten se useimmiten nosti laukan jo viimeisen puomin ja esteen välissä. Ristikkoa nostettiin pikku hiljaa pystyksi jonka korkeus oli aluksi vain 60cm.

Etäisyyksien katsominen tuntui olevan minulle se suurin ongelma, joka näkyykin jopa tuossa videolla. Jään monesti pitelemään aivan liikaa, jolloin hypyt lähtee ihan juuresta. Fiia oli myös todella reippaalla päällä, josta johtuen otin itse turhan kovia pidätteitä.

Hyppäsimme jumppasarjaa lopuksi niin että viimeinen este oli korkeimmillaan 85cm. Tässä vaiheessa otimme mukaan myös tuon toisella sivulla olevan pystyn, ja menimme esteitä peräkkäin. Jumppasarja teki kyllä hyvää Fiialle, sillä se oli loppua kohden paljon parempi ratsastaa.

Huomenna olisi tarkoitus lähteä aamusta Orimattilan raviradalle meidän tallinpitäjän kanssa hieman päästelemään turhia höyryjä! Toivottavasti Fiia malttaa pysyä nahoissaan.

Tässä video tämän päivän treeneistä:

2 kommenttia :

  1. Hyvin näyttää hypyt sujuvan, mutta onko tuo kenttä vähän turhan pehmeä näyttää vaan että jalat ennenpitkään kärsivät :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ainakaan meidän valmentajan mielestä ole liian pehmeä. Edellisen tallin kenttä oli vielä pehmeämpi :)

      Poista