9.6.2016

Irroittelua radalla.
Eilen koitti vihdoinkin se jännä päivä, jolloin lähdimme tallinpitäjän kanssa Orimattilan raviradalle hieman päästelemään turhia höyryjä. En tiennyt onko Fiia koskaan käynyt radalla, joten reissu jännitti minua aika paljon. Kaikenlisäksi päivälle oli luvattu vielä myrskyä, sekä kovia sateita, joten lähdimme matkaan jo aamusta. Tallikaverini lähti mukaan kuvaamaan meitä.

Ensimmäinen huolenaiheeni oli miten Fiia matkustaisi ruuna kaverin kanssa kopissa. Huolehdin kuitenkij ihan turhaan, sillä tamma meni suoraan koppiin, eikä kiljunut tai kuopinut kertaakaan matkan aikana. Radalle päästyämme laitoimme hevoset katokseen, ja aloimme satuloimaan niitä. Huomasin että olin unohtanut satulahuovan kotiin, joten jouduimme menemään ilman. Onneksi satulassa oli kuitenkin tuo romaani, niin se ei haitannut niin paljoa.

Aluksi suuntasimme metsälenkille lämmittelemään hevosia. Ravasimme 1,3km pituisen lenkin noin kolme kertaa ympäri, jonka jälkeen kävelimme takaisin radalle. Lenkillä ohitimme ravissa myös yhden kärryillä menevän hevosen, eikä Fiia välittänyt siitä ollenkaan. Sen sijaan paha paikka oli se, kun kesken kävelyn takaa oli tulossa toinen hevonen ohi ravissa. Fiia säikkyi sitä sen verran paljon, että näin parhaaksi vaihtoehdoksi ravata alta pois. Fiia ei ole selvästikään tottunut siihen että joku tulee takaa hieman reippaammin ohi.

Radalla tarkoituksena oli ottaa 3x 300 metrin mittaista vetoa takasuoralla. Hölkkäsimme rauhallista hölkkää aina takasuoran alkuun, jonka jälkeen annoimme mennä pätkän kovempaa. Tässä vaiheessa Fiia ei pysynyt enää ravilla mukana, vaan se joutui nostamaan laukan. Pakko kyllä myöntää että oli aivan mahtava fiilis laukata hirmuista kyytiä, kun toinen hevonen ravaa vieressä. Tuon pätkän jälkeen Fiia antoi todella hyvin kiinni, vaikka hieman epäilin että löytyyköhän siitä jarruja. Viimeinen pätkä mentiin hieman muita pätkiä reippaammin.Lopuksi jäähdyttelimme hevosia ravaamalla ensin muutaman kierroksen, ja sen jälkeen kävelemällä loppukäynnit. Onneksi uskalsin lähteä mukaan, oli nimittäin sen verran kiva reissu! Tekee hevosellekin hyvää päästä laukkaamaan niin kovaa kuin haluaa aina silloin tällöin. Ei tätä voi verratakaan esimerkiksi irtojuoksutukseen.Tarkoituksena olisi jatkossakin pitää Fiian treeni mahdollisimman monipuolisena. Tallin lähellä on myös uittopaikka, jonne olisi tarkoitus mennä kunhan kelit hieman lämpenevät. Haluan myös totuttaa Fiian takaa tuleviin ravihevosiin, jotta voimme käydä radallakin useammin.Ei kommentteja :

Lähetä kommentti