17.6.2016

Sateinen kisapäivä.

Eilen sattuikin sitten huonoin mahdollinen keli kisareissulle, tai noh olisi se nyt ehkä vielä vähän huonompikin voinut olla. Ilma oli todella hiostava, ja vähän väliä satoi kaatamalla vettä. Kaiken "kivan" lisäksi meidän kisahoitaja perui viime hetkillä, jonka takia meinasin olla melkoisessa pulassa. Onneksi kuitenkin Fiian vanha hoitaja Sirkku pelasti meidän kisareissun lähtemällä mukaan apukäsiksi.

Hain Sirkun Mäntsälän juna-asemalta jonka jälkeen suuntasimme tallille laittamaan tammaa kisakuntoon. Olimme niin nopeita hevosen laitossa, sekä tavaroiden pakkaamisessa että olimme aivan liian aikaisin valmiita :D Ei siis auttanut kuin kuluttaa aikaa istuskelemalla satulahuoneessa. Fiia alkoi tapansa mukaan taas pyörimään karsinassa ihan hulluna, joten laitoimme sen pihattoon siksi aikaa. Se jotenkin kummasti aina aavistaa nämä kisareissut, ja alkaa stressaamaan samantien. Hevonen kuitenkin rauhoittuu kisapaikalle päästyään.

Lähdimme hyvissä ajoin kuitenkin liikenteeseen, ja saavuimme Myrskylän kisapaikalle puoli tuntia ennen kisojen alkamisaikaa. Kävin maksamassa lähtömaksut, jonka jälkeen otimme Fiian ulos, ja laitoimme sille varusteet päälle. Vähän väliä tuli sadekuuroja, joten laitoin sille sadeloimen päälle jottei varusteet kastuisi. Kävin kävelemässä radan, ja katsoin puomiluokan ratsukoiden suoritukset. Tämän jälkeen kiipesin hevosen selkään ja suuntasin pikkuhiljaa verkkaamaan.

Näissä kisoissa on se hyvä puoli, että verryttely on aika "villisti", joten siellä saa mennä heti kun mahtuu. Pääsimme siis hyvissä ajoin jo verkkaamaan. Fiia tuntui alusta asti tosi hyvältä ratsastaa, joten menin suht kevyesti perusasiat läpi. Otin muutaman hypyn molempiin suuntiin jonka jälkeen annoin sen kävellä pitkään.

Seuraava luokka meni läpi nopeasti, ja sitten olikin jo meidän luokan vuoro. Olin toisena lähtövuorossa luokassa 50-60cm, joten pääsin kisakentälle melko pian. Nostin rauhallisesti laukan ja suuntasin ensimmäistä estettä kohti. Fiia meinasi hieman hiljentää vauhtia tälle esteelle, joten ratsastin sitä kevyesti eteenpäin. Loppurata menikin sitten todella hyvin, ja Fiia teki puhtaan laukanvaihdon aivan itse yhden esteen jälkeen! Ai että olen ylpeä mun pikku tammasta <3 Saimme nollaradan, joten siirryimme takaisin verkkakentälle odottamaan uusintaa.Loput ratsukot saivat perusratansa suoritettua, jonka jälkeen uusinta koitti. Meidän lisäksi uusintaan selvisi vain yksi ratsukko, mutta koska kyseessä oli pikkuponi, tiesin että meidän täytyisi tehdä lyhyet tiet jos haluaisimme voittaa. Starttasimme ensimmäisenä uusinnassa, ja sain tamman kääntymään juuri niistä väleistä mistä halusinkin. Lyhyet tiet, reipas vauhti sekä puhdas rata toi meille sinivalkoisen ruusukkeen ja luokan voiton! Hieno tyttö.Palkintojen jako meni taas miten meni. sillä Fiia kävi hieman kierroksilla eikä olisi malttanut millään seistä paikallaan.  Sitten alkoikin jo seuraava luokka eli 70cm. Kenttä oli tässä vaiheessa jo todella upottava, sekä suhteellisen raskas. otin vain hieman ravia ja yhden hypyn ennen meidän suoritusta.Fiialla oli kierrokset nousseet jo sen verran paljon ettei tästä radasta tullut yhtään mitään, Kisakenttä on vielä suht pieni, josta johtuen menin vain nämä pienemmät luokat. (tosin isompia ei edes järjestetty). Ensimmäinen laukannosto oli jo yhtä kaaosta, sillä Fiia syöksähti kovaa ja korkealle eteenpäin. Sain sen tässä vaiheessa vielä suht hyvin takaisin, mutta loppu olikin sitten kaaosta. Yhdelle esteelle se rykäisi niin kovaa että mun sormi vääntyi jotenkin. Selvisimme kuitenkin maaliin asti vain neljällä virhepisteellä, eli yhden puomin  tiputuksella. Mitään katastrofaalista ei siis päässyt tapahtumaan, vaikka hevonen kuumeni aivan liikaa.Tein radan jälkeen kevyen loppuverkan, jonka jälkeen tamma pääsi kävelemään Sirkun kanssa siksi aikaa kun kävin noutamassa esinepalkinnon kansliasta. Saimme itse valita palkinnon, joten otin pullon arnikalinimenttiä, koska se nyt on ainakin tarpeellista. Oli kyllä hyvää treeniä käydä "pitkästä aikaa" taas hyppäämässä jossain muualla kuin kotikentällä. Seuraavat estekisat meneekin heinäkuun puolenvälin tienoille, joten tarkoitus olisi ottaa muutama estevalmennus tuohon väliin.

Tänään suuntaammekin sitten samaan paikkaan koulukisoihin. Niiden suhteen minulla ei ole kyllä minkäänlaisia odotuksia, kunhan saadaan hyväksytty suoritus niin olen tyytyväinen :)

Iso kiitos vielä kuvista, sekä hoitoavusta Sirkulle.


2 kommenttia :