21.6.2016

Kisaviikko saatu päätökseen, ja laidunloma voi alkaa.

Viime viikon kisat alkavat olemaan takanapäin, ja ainakin minulle jäi niistä ihan hyvä fiilis. Ruusukkeitakin saatiin, mutta hienointa oli nähdä meidän huoma edistys viime vuoden koulukisoihin nähden. Sunnuntain kisat eivät menneet mitenkään erityisen hyvin, sillä Fiia oli hyvin jännittynyt ja kiireinen. Kaikesta huolimatta saimme kuitenkin siitäkin radasta tasan 60%. Sunnuntai iltana tamma pääsi takaisin laitumelle kaverinsa kanssa, ja seuraavat viikot meneekin hieman kevyemmin. Yritän toki muutaman estevalmennuksen saada johonkin väliin, mutta seuraavat kisat meillä on vasta 10.7

Mutta palataanpa vielä sunnuntaihin, jollon siis kävimme Korpikylässä koulukisoissa. Starttasin itse luokan helppo c, jossa ohjelmana oli e.b. special. Tämän lisäksi Fiia meni vielä helpon been vuokraajan kanssa. Fiia oli jo kotona hirveän stressaantunut, joten ei lähdetty kovinkaan hyvillä fiiliksillä matkaan. Kisapaikalla huomasin että Fiia on ihan hiestä märkä, joten otettiinkin se samantien pois trailerista. Ensimmäinen kerta kun se on niin paljon stressannut :(

Päästiinkin melkein samantien verkkaamaan maneesiin. Fiia oli alusta alkaen todella kiireinen, ja nyppi välillä päätään. Melkein olisi tehnyt mieli luovuttaa ja lähteä kotiin jo tässä vaiheessa. Päätin kuitenkin startata, koska olimme jo paikanpäällä. Alku rata sujui suht hyvin, mutta laukkaosuudella Fiia oli hieman levoton edestä. Keskikäynti oli jännittynyttä, josta johtuen minulla oli täysi työ saada hevonen edes pysymään käynnissä. Selvisimme kuitenkin radasta kohtuu siististi läpi, ja saimme jopa 60 %.  Tuomarin kommenttina oli että " Sievä hevonen, nyt kovin jännittynyt. Ratsasta täsmällisemmin."

Seuraavassa luokassa Fiia oli jo paljon rauhallisempi, mutta nyppi huomattavasti enemmän päätänsä. Laukanvaihdot on selkeästi jääneet päälle, sillä tuomatin paperissakin oli huomautus siitä että Fiia vaihtoi laukan lävistäjällä. Muutamista virheistä huolimatta vuokraajan ja Fiian rata meni ihan hyvin, prosenttejakin kertyi hieman yli 61%.

Tästä on taas suunta vain ylöspäin! Ei auta kuin jatkaa treenejä, ja keskittyä korjaamaan meidän virheitä. Huomenna eläinlääkäri tulee rokottamaan tamman, josta johtuen sille tuleekin muutama vapaapäivä.

Tässä vielä video meidän suorituksesta:


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti