30.5.2016

28.5-29.5 kisaviikonloppu.

Tämä viikonloppu kuluikin sitten täysin kisareissuilla. Lauantaina suuntasimme heti aamusta Jokelaan, Rake- tallille esteratsastuskisoihin. Siellä hyppäsimme luokat 70cm ja 80cm.

Verkka oli maneesissa, ja kisarata sitten ulkokentällä. Nämähän olivat meidän tämän kauden ensimmäiset ulkokisat, mikäli koulukisoja ei lasketa. Jokelassa on ihan huippua se, että pääsee verkkaamaan tosi sujuvasti maneesiin. Ratsastin ensimmäisen luokan alle suht kevyen verkan, toki otin aika monta hyppyä alle. Fiia oli suht vauhdikkaalla päällä, ja kaikkea piti taas kyttäillä.

Radalle päästyämme olisimme saaneet ottaa yhden hyppy-yrityksen esteelle numero 5, joka oli pystyeste, pienellä portilla. Jätin tuon hypyn väliin, joka olikin suuri virhe. Alku rata meni todella hyvin, mutta jostain kumman syystä Fiia kielsi ekalla kerralla tuolle vitosesteelle, vaikkei se ollut sen kummempi kuin muutkaan. Noh,  seuraavalla yrityksellä päästiin jo sujuvasti yli. Hieman jäi harmittamaan tuo 4 virhepistettä.

Seuraavaan luokkaan otinkin sitten vähän pidemmän verkan alle, ja keskityin saamaan hyviä hyppyjä maneesissa. Pakko myöntää, että hieman kauhistutti tämä seuraava luokka, sillä yhden esteen alle laitettiin vielä "pelottava" muurinpaloilta näyttävä lankku. Olin aivan varma että siihen esteelle päättyy meidän rata. Radalle päästyämme otin tälläkertaa sen yhden hypyn tuohon vitosesteelle ennen tuomarin tervehtimistä. Fiia ylitti esteen sen kummemmin kyttäämättä. Rata sujui todella hyvin, kuskia taisi enemmän pelottaa tuo lankkueste kuin hevosta. Fiia hyppäsi koko radan puhtaasti, vaikka siellä oli vesimattoa jne. esteiden alla. Aikamme ei taaskaan valitettavasti riittänyt ruusukkeeseen, vaan olimme juuri ensimmäisiä ei sijoittuneita. Olin kuitenkin tyytyväinen siihen että saimme kaikesta huolimatta puhtaan, sekä sujuvan radan.

Tänään sunnuntaina suuntasimme Kumpumäen ratsastajien kisoihin Kumpumäen tilalle. Sielläkin hyppäsimme luokat 70cm ja 80cm. Paikalle päästyäni huomasin että kummassakin luokassa olisi eri rata, joten joutuisin siis kävelemään molempiin luokkiin sen erikseen. Verkka oli jaettu kahteen ryhmään. 70cm luokassa olimme vasta toisessa verkkaryhmässä, joten Fiia sai kävellä pitkään sen aikaa kun muut verkkasivat. Katsoin luokan ensimmäisen ratsukon, jonka jälkeen kiipesin tamman selkään.

Aloin ravailemaan heti maneesiin pääsyn jälkeen, ja yritin saada Fiiaa mahdollisimman hyvin kuulolle. Se oli taas aivan erilainen kuin eilen, eikä kyttäillyt tai jännittänyt yhtään mitään. Otin muutaman hypyn laukassa kumpaankin suuntaan, jonka jälkeen sai riittää. Jäimme odottamaan maneesiin vuoroamme.

Fiia oli radalla ihan super hyvä! Se eteni kivasti, toki laukat eivät vaihtuneet aina kovinkaan sujuvasti, mutta silti. Turha kyttäily oli jäänyt pois, joten uusinnassakin pääsin ratsastamaan aikaa ihan kunnolla. Se tuottikin halutun tuloksen, ja voitimme tämän luokan muistaakseni noin kahdella sekunnilla. Tästä pääsinkin jatkamaan hyvillä mielin seuraavaan luokkaan.

Fiia pääsi taas kävelemään sillä välin kun kävin itse kävelemässä rataa. Osa esteistä näytti jotenkin hurjan isoilta, ja pieni jännitys hiipi taas esiin. Sen lisäksi yhden esteen alle tuli sellaisia "paloja", sekä toiseen esteeseen tuli laine. Radan kävelyn jälkeen sainkin jo kiirehtiä takaisin hevosen selkään sillä olin ensimmäisessä verkkaryhmässä.

Tähän luokkaan verkkasin vain pikaisesti, sekä otin muutaman onnistunen hypyn kumpaankin suuntaan jottei hevonen väsyisi liikaa. Hetken kuluttua koittikin jo meidän vuoro mennä radalle. Alku vaikutti tosi hyvältä, ja tuolle muka pelottavalle "palaesteelle" saimme hyvän vauhdin edelliseltä esteeltä, eikä Fiia edes kyttäillyt sitä yhtään. Näin jälkeenpäin videolta katsottuna tuo rata näyttää jopa ihan siistiltä. Etenemme tasaisen varmasti, mutta saan silti tehtyä lyhyet tiet. Tämäkään aika ei riittänyt ruusukkeeseen. Ehkä jatkossa uskallan alkaa ratsastamaan enemmän aikaa myös tässä isommassa luokassa, nyt kun olemme saaneet hieman itsevarmuutta, sekä sujuvia ja puhtaita ratoja alle.

Tässä kaikki tältä viikolta. Harjoitukset jatkuvat taas ensi viikolla valmennuksen merkeissä. Tässä vielä video Kumpumäen kisojen kummastakin radasta:Ei kommentteja :

Lähetä kommentti