27.5.2016

Mä leijun ku helium.Keskiviikkona 25.5. kävimme tämän kauden toisissa koulukisoissa Fiian kanssa. Kisat pidettiin Toukolan ratsutilalla hollolassa, joten matkakaan ei ollut mikään mahdottoman pitkä. Mukaan lähti myös vuokraajamme, joka starttasi kanssani samassa luokassa.

Kyseessä olivat iltakisat, joten suuntasimme tallille neljän aikaan pakkailemaan kamoja. Kamat olivat kasassa, sekä hevonen kopissa noin puoli viiden aikaan, joten olimme taas hyvissä ajoin liikenteessä. Kisapaikalle saavuttuamme otimme Fiian heti ulos kopista. Kaverini oli lähtenyt mukaan kuvaamaan meitä, sekä toimimaan hoitajan roolissa, joten hän jäi kävelemään tamman kanssa siksi aikaa kun kävimme katsomassa paikat, ja maksamassa lähtömaksut.

Verryttelyaikaa kisoissa oli tosiaan "vain" se 15 minuuttia, mutta kentän viereiselle peltoalueelle sai mennä pienimuotoisesti verkkaamaan vaikka heti. Raviohjelmassa oli vain 4 osallistujaa, joten laitoimme Fiian samantien kuntoon ja suuntasin sen kanssa tuonne pellolle. Fiia oli taas tapansa mukaan tosi rauhallinen, eikä pöllöillyt kummemmin, kuin hieman kyttäämällä pellon reunalla olevia heinäseipäitä. Ehdittiin kävelemään pitkät alkukäynnit, sekä tekemään muutamia siirtymisiä ennen kuin raviohjelma saatiin päätökseen ja pääsimme kentälle verkkaamaan.Lähdin heti ravaamaan tuomaripäätyä kohti, sillä ajattelin että jos Fiia jotakin kyttää, niin juuri sitä päätyä. Tällä kertaa se ei kuitenkaan kyttäillyt yhtään mitään, ennemminkin sipsutteli suht reipasta ravia eteenpäin. Sain keskittyä aikapaljon siihen että saisin tamman kulkemaan mahdollisimman rauhallisesti. Fiia myötäsi ja taipui tosi kivasti, ainoastaan vauhtia oli hieman liikaa. Tästä johtuen otin vain yhden laukannoston toiseen suuntaan, jottei tamma kuumuisi liikaa. Suurin ongelmammehan tosiaan oli nuo ravi-laukka siirtymiset jonka jälkeen pakka tuntuu leviävän ihan kokonaan.

Sitten verryttelyaika olikin jo ohi, ja siirryimme takaisin peltoalueelle odottelemaan. Lähtisimme meidän ryhmän viimeisenä, eli kolmantena. Ehdin vielä hyvin kerrata rataa mielessäni katsomalla muiden suoritukset. Sitten pääsimmekin jo radalle.

Lähdin kiertämään kenttää ravissa, ja vauhtia tuntui olevan taas ihan hirveästi. Ehdin kuitenkin onneksi saada sitä edes hieman pois, ennenkuin tuomari vihelsi pilliinsä, ja suuntasimmekin jo keskihalkaisijalle, Pysähdykseen Fiia oli todella malttamaton, ja saimmekin siitä 6 pistettä, sekä huomautuksen poikittamisesta. Raviin siirtyminen meni nätisti, ja Fiia pidensi askelta lävistäjällä vain ohjista myötäämällä. Askeleen pidennyksestä saimme  6,5 pistettä. Toisella lävistäjällä oli siirtyminen käyntiin. Siirtyminen meni mielestäni ihan ok, mutta käynnissä hevonen selkeästi jännittyi tuomarinkin mielestä, ja saimme siitä 6,5 pistettä.

Seuraavaksi olikin vuorossa jo ne laukkaympyrät joita olin hieman kammoksunut. Laukannosto oli melko täsmällinen, mutta laukkaympyrällä hevonen oli hieman hätäinen. Saimme ympyrästä kuitenkin 6,5 pistettä, josta olin melko yllättynyt. Raviin siirtyminen meni tähän suuntaan huomattavasti paremmin, ja sain tamman taipumaan täyskaarrolla mukavasti. Tästä kohdasta saimme 7 pistettä.

Siinä sulle laukannosto!

Ravi-käynti siirtyminen meni ihan hyvin, mutta käynti taas oli hirveää kipittämistä, jonka vuoksi saimme vain 5,5 pistettä. Fiia myös ennakoi reilusti laukannostoa, ja tuntui menevän laukassakin suht reippaasti.. Ympyröistä saimme 5,5 pistettä, ja kommentin että laukka saisi pyöriä paremmin. Tämä vasenlaukkahan on Fiialla se selkeästi huonompi. Ravi-laukka siirtyminen meni hieman pitkäksi, enkä meinannut saada pidätteitä läpi kunnolla, mutta täyskaarto taas pelasti todella paljon, ja sain sen rauhoittumaan mukavasti taipuen pohkeen ympärille. Siirtymisestä, ja täyskaarrosta saimme 6 pistettä.

Ohjelma alkoi jo lähenemään loppuaan, ja Fiia jatkoi mukavassa suht rauhallisessa ravissa eteenpäin. Sain R-I-S linjan pysähdyksen ratsastettua mielestäni tosi hyvin, ainoa vaan että hevonen taas hätäili hieman pysähdyksen jälkeen. Saimme tästä kuitenkin 7 pistettä kommentilla "hyvä täsmällinen pysähdys". Suuntasimmekin jo lopputervehdykseen keskihalkaisijalle, Mielestäni Fiia  meni lävistäjän suhteellisen suorana, mutta taas yllätys yllätys pysähdys oli rauhaton, ja siitä tulikin huomautus, sekä 6,5 pistettä.

Ohjelma meni mielestäni kaikenkaikkiaan todella hyvin, tamma liikkui mukavan kevyesti vaikka vauhtia vielä olikin hieman liikaa. Pisteitä saimme yhteensä 113p, ja prosentteja 62,78.

Vuokraajalla Fiia oli jo selvästi rauhallisempi, vaikka pysähdyksissä se hätäili jälleen. Vuokraaja sai suorituksellaa yhden pisteen meitä enemmän ja sijoittui näin ollen toiseksi. Ei voi kyllä muuta sanoa kuin että hienoa Fiia! Tämä on ihan uskomaton ero ratsastettavuudessa verraten esimerkiksi niihin mäntsälän koulukisoihin, sekä reilu parannus viime kauden suorituksiin. Tästä voidaankin jatkaa hyvillä mielin treenejä, ja odottelua huomisiin estekisoihin.

Tässä vielä kuvia kisoista. Iso kiitos Sallamari!


Huomaako kuvista mitään muutosta? Mikä näistä oli teidän suosikki? Itse pidän eniten tuosta viimeisestä kuvasta, jossa Fiia näyttää jo ihan vakavasti otettavalta kouluhevoselta :D2 kommenttia :

  1. Ootte kyllä hieno pari! Ja lempi kuvani oli ehdottomasti tuo viimeinen :)

    VastaaPoista