15.8.2016

13-14.8 Kisaviikonloppu.


Viime viikonloppu kuluikin kisareissujen merkeissä. Lauantaina kävimme ratsastusseura Kopseen estekisoissa laivakuopalla Myrskylässä. Tarkoituksenani oli hypätä taas vain 50-60cm ja 70cm luokka, kentän pienuuden vuoksi.

Fiia oli saanut minun työkiireiden takia viettää vapaapäivää perjantaina, joten tämä tuotti oman jännityksensä kisapäivään. Lisäksi sää oli aika kamala. Tuuli ihan hirveän kovaa, sekä ajoittain satoi vettä ihan vaakatasossa. Tästä johtuen menimme kisapaikalle hieman normaalia myöhemmin, niin että pääsin suoraan verkkaamaan.

Rata oli taas sama kuin viimeksikin, joten en käynyt erikseen kävelemässä sitä. Verkassa Fiia tuntui yllättävän hyvältä, sekä rauhalliselta. Ehdimme verkkaamaan pitkät pätkät ravissa ennen laukannostoja. Otin muutaman noston kumpaankin suuntaan, jonka jälkeen tulin verkka esteen ensin muutaman kerran ravissa. Hypyt sujuivat hyvin, joten nostin laukan, ja otin muutaman hypyn kumpaankin suuntaan.

Kisat etenivät suht nopeasti ja kohta olikin jo meidän vuoro. Starttasimme luokassamme ensimmäisenä. Perusrata meni puhtaasti läpi, eikä kertaakaan ollut sellaista fiilistä että jarrut olisivat olleet hukassa. Siirryimme verkkakentälle odottamaan uusintaa. Aika moni sai puhtaan perusradan, joten uusinnassa oli siis ratsastettava aikaa. Esteet oli hieman eri kohdassa kuin viimeksi, joten nyt ei päässyt millään kääntämään samasta välistä kuin aiemmin, joten jouduin siis ratsastamaan tammaa aika reippaastikin eteen. Tämä tuotti kuitenkin halutun tuloksen, eli puhtaan radan ja suht nopean ajan joka riitti ensimmäiseen sijaan :)


Lyhyen verkan jälkeen jatkoimme sitten seuraavaan luokkaan jossa starttasimme myös ensimmäisenä. Alkurata sujui ihan hyvin, sekä sujuvasti mutta kutosesteelle otin hieman liian myöhässä kiinni, josta johtuen otimme yhden puomin alas. Loppurata taas sujui puhtaasti. Itseäni tietysti harmittaa taas tuo, sillä sehän oli täysin oma moka, mutta eipä sille voi enää mitään. Kaiken kaikkiaan reissu meni kuitenkin ihan hyvin :)

Sunnuntaina oli vuorossa samassa paikassa koulukilpailut. Meidän vuokraaja starttasi raviohjelmassa, joten olimme jo hyvissä ajoin paikalla että ratsukko ehti verkkaamaan kunnolla. Heidän rata sujui ihan hyvin, ainoa vaan että tuomari tuntui arvostelevan kovasti hevosen muotoa. Pisteet olivat kuitenkin reilusti hyväksytyn suorituksen puolella, joten lisää treeniä vain ja kohti seuraavia koulukisoja :)

Starttasin itse helppo c luokassa, ja meninkin verkkaamaan heti vuokraajan suorituksen jälkeen. Fiia tuntui verkassa ihan hyvältä, kuunteli apuja eikä nyppinyt päätään. En ottanut ollenkaan laukkaa alle, jottei hevonen kuumenisi turhaan.

Radalla Fiia tuntui selkään suht kiireiseltä, mutta saimme kuitenkin kaikki tehtävät suoritettua oikeassa kohdassa, Itselleni jäi suht epävarma fiilis suorituksesta, ja yllätyinkin kovasti kun kuulin tulokset. Saimme 68,25% joka riitti ensimmäiseen sijaan! Olihan meillä toki ihan hyviä numeroitakin, huonoin oli 6 1/2 ja paras taisi olla 8, joka tällä kertaa tuli laukkaympyrästä.

Jotain edistystä on siis ilmeisesti taas tapahtunut :) Kisaviikonlopusta jäi kyllä todella hyvä mieli. Fiia on aivan mahtava hevonen <3

Tällä viikolla olisi tarkoitus ottaa taas yksi valmennus mikäli vain aikataulut saadaan sopimaan, ja sen lisäksi mennä sunnuntaina Kumpumäkeen hyppäämään. Maastoilu on jäänyt viime aikoina todella vähälle, joten sitäkin pitäisi ehtiä tekemään. Pimenevät illat, ja työ vain tuntuu taas hiattaavan harrastusta.

4 kommenttia :

 1. Tehän kahmitte ruusukkeita melkeen joka kisoista, hyvä hyvä! =D Hienot prosentit kouluohjelmasta, ja sä kun väitit ettei koulu oo yhtään teijän juttu ;) Onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) No ei se kyllä oikein vieläkään tunnu siltä omalta jutulta vaikka ollaankin kehitytty suht hyvin. Vielä kun uskaltaisi yhden been startata joskus :)

   Poista
 2. Vautsi miten hienosti teillä meni!

  VastaaPoista