7.8.2016

Kaulanaruilua ja peltotreeniä.Oli aivan pakko tulla vielä uudestaan kirjoittamaan tänne tänään, sillä olen huomenna niin pitkään töissä, että en ehdi millään kirjoittelemaan tämän päiväisistä treeneistä. Mentiin vuokraajan kanssa tänään yhdessä tallille, ja tarkoitus oli että hän treenaisi sunnuntain koulukisoja varten.Ratsastin kuitenkin ensin itse, ja kävimme hieman päästelemässä höyryjä pellolla. Fiia oli alkuun tosi innoissaan, joten sain rauhoitella sitä aika paljon. Ravailin reipasta ravia isolla ympyrällä hetken aikaa, jonka jälkeen annoin tamman laukata reipasta laukkaa muutaman kerran pellon päästä päähän. Fiia innostui tästä kovasti, ja muutaman kerran meinasikin olla jarrut hieman hukassa :DMenimme takaisin kentälle jotta vuokraaja pääsi ratsastamaan raviohjelman muutaman kerran läpi. Fiia malttoi mennä kaikessa rauhassa tehtävät läpi, joten päätin kokeilla ensimmäistä kertaa mennä pelkällä kaulanarulla.

Kaulanarun virkaa sai toimittaa riimunnaru, koska ei meillä ollut mitään parempaakaan välinettä. Tein alkuun muutamia pysähdyksiä tarkistaakseni miten Fiia oli kuulolla. Pysähdykset sujuivat täysin pelkän istunnan avulla, joten uskaltauduin kokeilemaan hieman ravia. Ravailimme alkuun uraa pitkin kenttää ympäri, ja kun sekin sujui niin hyvin päädyimme kokeilemaan muutamia ympyröitä. Fiia kääntyi tosi hyvin istunnan avulla, eikä ihan hirveästi tarvinnut käyttää narua apuna.

Lopuksi kokeilimme vielä laukkaakin. Kaikki sujui siinäkin hyvin, tamma kuunteli apuja, kääntyi tarvittaessa ympyrälle jne. Ainoastaan laukan jälkeinen ravi oli hieman turhan reipasta, joten jouduin tekemään ihan kunnolla töitä istunnalla että sain ravin takaisin rauhalliseksi. Tähän olikin sitten hyvä lopettaa onnistunut kokeilu.

Täytyy ehdottomasti alkaa jatkossa treenaamaan tuota kaulanaruiluakin perusratsastuksen jälkeen. Asetinkin tavoitteeksi päästä vielä hyppäämäänkin joku päivä ilman suitsia. Sitä päivää odotellessa!

Pakko sanoa että tuo hevonen on oikea kultakimpale <3


4 kommenttia :

 1. Näyttääpä Fiia tosi hienolta, varsinkin peltoratsastuskuvissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) Toinen oli niin tohkeissaan kun pääsi pellolle irroittelemaan :D

   Poista
 2. Kivoja kuvia :) Toi kaulanaruilu on varmasti kyllä sellanen "laji", missä näkee että kuinkas hyvin se polle oikeesti onkaan kuulolla ja ratsastettavissa. Armoa ei saa yhtään kun ei voikaan turvautua ohjaan jos kontrolli katoaa. =D Hienoa että teillä sujui noin hyvin! Uskaltaiskohan Zolan kanssa kokeilla... :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Joo toi on kyllä niin totta! Mutta toisaalta hyvä mennä silloin tällöin niin ainakin unohtuu hetkeksi se kädellä ratsastaminen johon ainakin itse sorrun turhan helposti.

   Kokeile ihmeessä! Zolahan voi vaikka yllättää sut ja toimia moitteetta :)

   Poista