7.8.2016

Kohti parempaa huomista.Kirjoittelu on taas hieman viivästynyt kun minulle iski hirveä flunssa päälle. Kävimne kuitenkin perjantaina estevalmennuksessa taas Olgan luona. Fiia oli alkuun hieman jäykkä, mutta parani kuitenkin loppua kohden. Tunnin teemana oli suhteutettujen välien ratsastaminen.

Aloitimme työskentelemällä ravipuomeilla, joiden jälkeen oli tarkoituksena ratsastaa suoraan mahdollisimman pitkään, ja kääntää vasta juuri ennen lyhyttä sivua takaisin uralle. Puomit menivät meidän osalta ihan hyvin. Hevonenkin jaksoi keskittyä nostelemaan jalkojaan.Sitten siirryimme hyppäämään kahta pystyä, joiden välissä oli muistaakseni 21 metriä. Tuo väli piti ensin ratsastaa viidellä askeleella, ja sen jälkeen viidellä. Fiia lyhensi laukkaa todella hyvin, josta johtuen pääsimmekin välin kerran jopa kahdeksalla laukalla vahingossa :D Tämä ei kuitenkaan ollut tehtävän tarkoitus.  Tulimme samaa linjaa myös toiseen suuntaan. Yhdellä kerralla lähestyminen meni hieman huonoksi, eikä askeleet oikein sopineet joten Fiia kielsi viime hetkellä tuolle ensimmäiselle okserille. Pysyin kuitenkin onneksi kyydissä, ja seuraavalla yrityksellä pääsimme esteen yli. Kieltäminen oli onneksi täysin minun oma moka, eikä johtunut siitä että hevonen olisi kyttäillyt estettä.Lopuksi hyppäsimme vielä pientä rataa, jossa oli mukana yhteensä 4 estettä. Yhden esteen alla oli vesimatto, jota halusin välttämättä harjoitella ensi lauantain kisoja varten. Rata sujui ihan suht hyvin, muutamaa vauhdikkaampaa pätkää lukuunottamatta. Fiia kuitenkin hyppäsi vesimatonkin aivan suoraan. Tuntuu vain että minun täytyy kokoajan todistella itselleni sitä ettei hevonen pelkää tuollaisia erikoisesteitä. Toivottavasti tämä vaihe menee pian ohi.

Fiia joutui eilenkin pitämään vapaan, vaikken todellakaan haluaisi missään nimessä pitää sillä vapaata hyppäämisen jälkeen. Olin kuitenkin itse sen verran kipeänä että nukuin vain koko päivän, enkä saanut ketään muutakaan liikuttamaan tammaa. Tänäänhän sen sitten näkee onko tuo jumissa.

Hirveä rankkasade yllätti taas eilen, joten Fiia pääsi muutamaksi päiväksi kaverinsa kanssa pihaton suojaan lepäilemään. Nyt alkavalla viikolla yritän mahdollisimman paljon treenailla kouluohjelmaa, sekä sen lisäksi pitäisi toki hypätäkin vielä kerran ennen kisoja.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti