11.4.2016

Ensimmäinen vuosipäivä!

Niin se aika vain kuluu, ja tänään tuli täyteen vuosi siitä kun ensimmäisen kerran näin Fiian, ja kävin koeratsastamassa sitä. Samana päivänä sovittiinkin sitten kaupat tästä ihanasta tammasta. Hetkeäkään ei ole kaduttanut tämä kavioliitto, ja toivonkin että meillä on vielä paljon yhteisiä vuosia jäljellä.

Eilen hyppäsin Fiian kanssa hieman esteitä kotikentällä. Sunnuntain kisoja ajatellen olin laittanut pysty-pysty sarjan 10,5m välillä toiselle pitkälle sivulle, ja sitten kentän keskelle yhden pystyesteen poikittain, niin että siinä pystyisi vaihtamaan suuntaa.

Teimme kevyen alkuverkan, jossa keskistyin ratsastamaan hevosta mahdollisimman rennoksi ja rauhalliseksi. Hyppäämisen aloitimme tuolla pienellä yksittäisellä pystyllä, jota piti taas kauheasti kyttäillä, ja jopa kieltää sille kerran. En ymmärrä mikä tuohon hevoseen on mennyt kun se tuntuu pelleilevän aina tutussa paikassa, eli kotona ja sitten tuolla maneesilla jolla olemme käyneet useamman kerran. Heti kun lähdetään jonnekin muualle hyppämään, niin erikoisesteetkään eivät tuota ongelmia. Alkukankeuksien jälkeen alkoi sujumaan taas paremmin ja estekorkeutta voitiin nostaa.

Sarja laskettiin aluksi tosi matalaksi, ihan vain sen takia että jos Fiia alkaisi taas pelleilemään, pääsisimme yli vaikka käynnissä. Sarja sensijaan meni heti alkuun paljon paremmin eikä tamma kyttäillyt mitään turhia. Nostettiin sarjan korkeutta pikku hiljaa, niin että esteet olivat lopuksi 90cm korkuisia. Mitä korkeammaksi esteet nousevat, sitä vaikeammaksi lähestymiset menevät minulle. Pitelen hevosta aivan liikaa, eikä askeleet sen takia sovi oikein kohdalleen. Muutaman hypyn Fiia joutui ottamaan jopa ihan paikaltaan, kun en antanut sille tarpeeksi tilaa.

Heti kun tajusin hellittää ohjista ja antaa laukan sujua, niin pääsimme puhtaasti esteiden yli. Pakko ottaa taas mahdollisimman paljon tunteja jotta pääsen eroon tästä ongelmasta. Muutaman sujuvan hypyn jälkeen päätin lopettaa siihen. Kaikenkaikkiaan tästä treenikerrasta jäi oikein hyvä fiilis. Sain onneksi sovittua vielä yhden valmennuksen ennen kisoja ensi lauantaille, tai vaihtoehtoisesti huomisaamulle, mikäli jaksan herätä yövuoron jälkeen.

Alla vielä muutama kuva hypyistä, sekä lopussa video 90cm sarjasta.

2 kommenttia :

  1. Onnea ensimmäisestä yhteisestä vuodesta! Mulla ja Paulilla oli 7 -vuosipäivä eilen. hyvin meette tossa videossa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon! :) Teillä onkin vähän pidemmän aikaa tuota yhteistä matkaa takana. Onnea teillekin. :)

    VastaaPoista