2.4.2016

Takapakkia ja paluu normaaliin arkeen.

Otimme hieman takapakkia tuon kaatumisesta parantumisen suhteen, sillä Fiia oli muutamana päivänä todella jumissa, ja liikkuminen etenkin vasempaan kierrokseen oli kovin jäykkää. Kevyellä ratsastelulla, ja jumppaamisella saimme kuitenkin jumit helpottamaan, ja tamma alkoi taas liikkumaan mielellään.

Uusi vuokraajaehdokas kävi Keskiviikkona kokeilemassa Fiiaa, ja heidän yhteistyö näytti sujuvan todella hyvin, vaikka hevonen ei meinannutkaan alkuun keskittyä muuta kuin huutelemaan kentän viereisessä tarhassa oleville hevosille. Minun onnekseni hän tykkäsi Fiiasta sen verran,että päätti alkaa vuokraamaan sitä. Liikutusongelmat uudella tallillakin on siis ratkaistu, ja mikä parasta, löysin motivoituneet vuokraajan joka on kiinnostunut ottamaan myös tunteja.

Tänään menin ennen töitä ratsastamaan, ja olin ajatellut treenata ensi viikon koulukisoja varten tuota helppo c e.b special ohjelmaa. Alkuun kävin kävelemässä metsälenkin, jotta hevonen vertyisi kunnolla. Alkuverkassa keskityin taivuttelemaan tammaa mahdollisimman paljon, ja se olikin vasemmalle selkeästi jäykempi ja jäi välillä hieman roikkumaan ohjalle. Menimme ensin käynnissä kahdeksikkoa, jossa vasempaan kierrokseen jopa hieman ylitaivutin kaulaa etenkin sisäänpäin. Jatkoimme samaa tehvätää ravissa, niin kauan että sain Fiian myötäämään ja taipumaan rehellisesti.

Lunttasin kouluohjelman pikaisesti kännykästäni, jonka jälkeen aloimme harjoittelemaan ohjelmaa. Fiia kuunteli apuja, ja eteni todella rauhallisesti. Pysähdykset ja siirtymiset sain ratsastettua pelkästään istunnalla, eikä vauhti kiihtynyt kertaakaan liian reippaaksi. Vasemman laukannostossa neiti herkkis meinasi ensimmäisellä kerralla vetää herneen nenään sillä avut olivat hänen mielestään turhan suuret :D

Menimme ohjelman muutaman kerran läpi, ja siihen oli mielestäni hyvä lopettaa. Kävimme vielä kävelemässä loppukäynnit metsässä, ja nauttimassa ihanasta kevät ilmasta.

Huomenna menemme Olgan tallille estevalmennukseen, ihanaa päästä hyppäämään taas pitkästä aikaa, vaikka toisaalta samalla hieman jännittää mitä tämä ensimmäinen kerta kaatumisen jälkeen tuo tullessaan.

Sain Fiiasta eilen muutamia tallikaverini ottamia kuvia, joten laitan ne tähän alle. Kaikkien kuvien (c) Petra


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti