17.4.2016

Kumra 17.4

Nyt olisi kauden toiset kisat vihdoinkin takana, ja selviydyimme niistäkin kunnialla! Alkuun hieman jännitti radan haasteellisuus, sillä siinä oli muutamia aika tiukkoja teitä, sekä jyrkkiä linjoja. Vauhtia ei siis saisi olla liikaa, muuten Fiia saattaisi ampaista väärälle esteelle.

Olimme perillä taas jo hyvissä ajoin, joten ehdinkin nähdä ensimmäisen luokan muutaman ratsukon suoritukset ennen kuin pääsimme kävelemään rataa. Radankävelyn jälkeen otimme Fiian ulos kopista, ja aloin laittamaan sitä kuntoon. Kävin katsomassa ensimmäisen verkkaryhmän muutaman radan, jonka jälkeen menin takaisin trailerille ja kiipesin tamman selkään.Ehdimme kävellä kunnon alkukäynnit ennen kuin pääsimme maneesiin verkkaamaan. Fiia oli alusta asti todella reippaalla päällä, joten keskityin ratsastamaan sitä mahdollisimman rauhallisesti, ja työskentelimmekin aika pitkään ravissa. Tein muutaman laukkaympyrän alkuun, jonka jälkeen otin pari hyppyä kumpaankin suuntaan. Ajattelin että haastavinta olisi kääntää joko katsomopäädystä kolmoselle, tai sitten tuo linja kolmoselta neloselle, joten pyrin ratsastamaan Fiian hyvin kulmiin, jottei se sitten radalla keksisi kyttäillä turhia.

Kilpailut jatkuivat ja jäimme maneesiin odottamaan meidän vuoroa. Kaksi ratsukkoa meni ensin, ja sen jälkeen olikin jo meidän vuoro. Fiia kävi kuumana heti alusta asti, ja tuntui vastustelevan pidätettä. Huomaan tuosta videolta kuinka ratsastan aivan liikaa ohjalla, ja tästähän Fiiakaan ei tykkää. Täytyy siis keskittyä entistä enemmän istuntaan.

Rata alkoi hyvin, laukka pyöri ja hevonen oli hallinnassa. Sain sen kääntymään kaikista näistä "vaikeistakin" paikoista, ja uusinnassa pääsin jopa ratsastamaan hieman aikaa. Tämähän kannatti, sillä saimme nopeimman ajan, ja sinivalkoisen rusetin :)

Palkintojenjako ja odottelu on Fiialle yhtä tuskaa. Se ei malttaisi millään odottaa että pääsee laukkaamaan kunniakierrokselle, ja saankin pitää ohjat ihan kunnolla käsissä, ettei tamma pääse kiihdyttelemään liian kovaan vauhtiin.

Vein Fiian takaisin autolle, ja kävin kävelemässä 70cm luokan radan. Ehdin tämän jälkeen jopa hakea hieman evästä, sillä luokka oli jaettu kolmeen verryttelyryhmään ja me olimme vasta viimeisessä. Toisessa päädyssä maneesia oli lista jonka mukaan olisi vain kaksi ryhmää, joten kiiruhdin hevosen selkään heti syömisen jälkeen. Samaan aikaan alkoi kunnon rankkasade, ja selvisi että olemmekin vasta kolmannessa ryhmässä. Noh, saipahan hevonen ainakin kävellä kunnolla alle.

Kun vihdoin pääsimme maneesiin, niin ratsastin vain perusasiat läpi ja otin taas vain muutaman hypyn kummallekin esteelle. Sen jälkeen menimme ulos odottamaan vuoroa. Fiia tuntui käyvän entistä enemmän kierroksilla, ja pikaisen tervehdyksen jälkeen nostinkin jo laukan ja suuntasin ensimmäiselle esteelle. Laukat vaihtui mielestäni paremmin, ja pidätteetkin tuntuivat menevän helpommin läpi. Saimme taas nollaradan, ja uusinnassa keskityin ennemminkin puhtaaseen rataan, kun ratsastamaan aikaa. Loppupelissä aikamme riitti kuitenkin sijaan 3!Olen erittäin tyytyväinen tuohon hevoseen, ennenkaikkea sen motivaatioon tätä hommaa kohtaan. Fiia on varustettu erittäin hyvällä työmoraalilla ja se tekee aina parhaansa, vaikka kuski sekoilisikin omiaan. Vielä kun saisimme hieman sujuvuutta, sekä oppisin tosiaan myös kilpailutilanteessa ratsastamaan enemmänkin istunnalla kuin ohjalla niin hyvä tulee.


Tässä vielä video radoista :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti