13.9.2015

Onnistunut kisaviikonloppu.Tämä viikonloppu menikin kokonaan kisojen parissa. Lauantaina oli ohjelmassa Jokeran seuraestekilpailut, joissa hyppäsimme luokat 60cm ja 70cm. Kisat alkoivat seuranmestaruusluokalla, ja sen jälkeen oli sitten tuo 60cm. Pienimmät luokat oli siirretty viimeiseksi.

Menimme aamulla tallille jo hyvissä ajoin, sillä meidän piti lähteä jo puoli kymmenen aikaan ajamaan kisapaikalle. Fiia oli tarhassa syömässä aamuheiniään, joten haimme sen sisälle ja aloimme laittamaan sitä kisakuntoon. Pysyimme hyvin aikataulussa, ja pääsimme lähtemään hieman ajateltua aiemmin. Kisapaikalle saavuttiin hieman ennen yhtätoista, joten ensimmäinen luokka ei ollut vielä ehtinyt alkaa.

Kävin maksamassa lähtömaksut, jonka jälkeen otimme tamman kopista, ja vuokraaja lähti kävelyttämään sitä. Katsoin muutaman ratsukon suoritukset, ennen kuin aloin laittamaan Fiialle varusteita. Tämän jälkeen pääsimmekin suoraan maneesiin verkkaamaan. Koska Fiia oli kävellyt jo pidemmän aikaa, pääsin suoraan ravailemaan. Tein suht pikaisen verkan, jonka jälkeen otim muutaman hypyn molempiin suuntiin. Vauhtia tuntui olevan vähän liikaakiin. Kävimme yhdessä Millan kanssa kävelemässä radan. Tiet olivat suhteellisen pitkiä, ja mietin että pystyyköhän uusinnassa kääntämään kovinkaan tiukkoja reittejä.

Radan kävelyn jälkeen menin takaisin selkään, ja siirryimme kentän viereiselle nurmialueelle odottamaan omaa vuoroa. Ennen tuomarin tervehtimistä sai halutessaan ottaa yhden hypyn ennalta ilmoitetulle esteelle. Päätin jättää tämän väliin Fiian kanssa, ja ravailin vain kentän takanurkkaan, silläa ajattelin että siellä pystyssä oleva vesimatto saattaisi olla hurjan pelottava. Tamma ei kyttäillyt mattoa, joten tervehdin tuomaria ja pääsimme aloittamaan. Rata meni kaikenkaikkiaan todella hyvin, hevonen pysyi hanskassa ja sain laukatkin korjattua ennen seuraavaa estettä. Uusinnassa pääsin ratsastamaan niitä lyhyitä teitä, sillä hevonen oli sen verran hyvin avuilla.  Näiden reittivalintojen ansioista saimmekin parhaimman ajan, ja voitimme luokan.

Palkintojen jako oli aika pian meidän suorituksen jälkeen, ja kävimme hakemassa ruusukkeen. Fiia oli ihan fiiliksissä kun pääsi laukkaamaan kunniakierroksella ensimmäisenä, ja vauhtia oli taas enemmän kuin tarpeeksi. Tulin tässä välissä hetkeksi alas selästä, ja vuokraaja meni kävelyttämään tammaa. Hain itse esinepalkinnon kansliasta, ja hetken kuluttua meninkin jo takaisin selkään.

En verkannut sen kummemmin tässä välissä, mitä nyt kävin vähän maneesissa ravailemassa. Tämä taisi olla suuri virhe, sillä radalla vauhtia oli sitten aivan liikaa. Pidätteet ei mennyt läpi, enkä saanut laukkaakaan vaihdettua aina ajoissa. Tästä johtuen otimme kaksi puomia alas, ja saimme siis 4 virhepistettä. Täytyy alkaa jatkossa verkkaamaan kunnolla tuossa luokkien välissäkin, ja tehdä niitä kontrolliharjoituksia, jotta pidätteet menee läpi heti, eikä vasta joskus jouluna!

Menin maneesiin ravailemaan loppuraveja jonka jälkeen talutettiin tammaa niin kauan että se oli kuivunut. Tämän jälkeen botin selänlämmitin selkään, hevonen koppiin ja kotia kohti. Olimme suht ajoissa takaisin kotona, joten Fiia pääsikin syömään päiväheiniään tarhaan. Putsasimme varusteet valmiiksi sunnuntain koulukisoja varten.


Sunnuntaina vuorossa olikin koulukisat, ja luokka helppo c oli onneksi siirretty kisojen viimeiseksi, niin että se alkaisi vasta 14.15. Tämä siis tarkoitti sitä ettei meidän tarvinnut herätä kovinkaan aikaisin, vaan menimme puoli yhdentoista jälkeen tallille, ja aloimme laittamaan Fiiaa kisakuntoon. Vuokraaja harjaili sitä sillä välin kun minä letitin. Nämä koulukilpailut selvästi jännittää hevosta enemmän, sillä se ei olisi malttanut pysyä millään paikallaan, ja mahakin oli ihan sekaisin. Pääsimme lähtemään hyvissä ajoin, ja olimme kisapaikalla noin tuntia ennen oman luokan alkua.

Vuokraaja lähtisi luokassa ensimmäisenä, joten laitoimme hevosen heti kuntoon, ja suuntasimme verkkakentälle. Helppo B:n palkintojenjaon jälkeen pääsimme maneesiin, ja siellä ehti verrytellä vielä hetken aikaa. Sitten luokka jo alkoikin. Olin ajatellut että Fiia kyttäisi tuomaripäätyä, joten neuvoin vuokraajaa ratsastamaan ravissa voltteja siellä päädyssä ennen lähtömerkkiä.  Fiia ei loppujen lopuksi jaksanut ihan hirveästi sitä päätyä kyttäillä ja meni tosi nätisti.

Radan jälkeen menin itse selkään, ja ehdin ratsastaa tammaa hetken aikaa kentällä, kunnes tulikin aika siirtyä maneesiin. Yritin harjoitella siirtymisiä, ja pysähdyksiä, sillä niissä Fiia oli todella hätäinen. Kun edellinen ratsukko lopetti, menin ravailemaan aitojen sisälle ja odottelin lähtömerkkiä. Fiia oli todella hyvin avuilla, eikä yhtään niin hätäinen kuin viime koulukisoissa.

Rata alkoi mielestäni hyvin, ja sain ratsastettua hevosta niin että se meni pyöreänä, ja taipui kulmiin. Pysähdys ei mennyt ihan tasan, mutta peruutus taas oli tahdikas. Meidän suurin ongelma on edelleenkin saada laukka pysymään koko lävistäjän läpi, mutta tämäkin meni onneksi paremmin kuin viime kerralla. Rata meni kaikenkaikkiaan todella hyvin, ja olin itse tyytyväinen suoritukseen. Odotin jotain 58% ja yllätyin kovasti kun tuloksemme olikin 62,5%. Toiseksi tullut sai 63,5% joten hävisimme tasan yhden prosentin ja jäimme ilman ruusuketta. Luokassa oli vain seitsemän lähtijää, joten kaksi palkittiin. Tämä hieman harmitti, mutta toisaalta kun miettii sitä kuinka huonosti edelliset koulukisat menivät, niin onhan tämä huima parannus.

Koulukisoista ei ole yhtään kuvaa, koska kuvaaja haaveili jotain aivan muuta ja unohti kuvata :( Tässä siis kuvia estekisoista, ja kiitos niistä taas Markukselle!


Loppuun vielä kaverikuva meistä neljästä, eli kaveristani Millasta, ja hänen hevosestaa Waltterista, sekä minusta ja Fiiasta. Vuokrasin Waltteria joskus kauan aikaa sitten, ja kiertelimmekin Millan kanssa paljon kisoja yhdessä. Nyt olemme törmänneet muutaman kerran kisoissa, ja muistimme vihdoinkin ottaa tämän kuvan! Millan blogiin pääset tästä.Ei kommentteja :

Lähetä kommentti