18.9.2015

Hei me muutetaan!

Nämä muutokset tulee taas hieman nopeasti, mutta en ole ehtinyt muutamaan päivään blogin ääreen, kun kaikki aika on mennyt järjestellessä hevosen asumiskuvioita. Fiia muuttaa tänään uudelle tallille, en aio tallia sen paremmin esitellä, mutta kyseessä on iso yli 20 hevosen talli, josta löytyy kunnon kenttä estekalustoineen, pesupaikka, maastokavereita jne.

Muutto on ollut minulla jo pitkän aikaa mielessä, ehkä sellainen pieni kotitalli ei ole kuitenkaan meille se oikea paikka. Fiia on asunut aiemminkin isossa tallissa, ja selkeästi stressaa jos joutuu olemaan paljon yksin ulkona/sisällä. Nythän se otettiin laitumelta pois aiemmin kuin kaksi muuta laumakaveria. Olin siinä uskossa että Fiia menisi kuitenkin päivisin takaisin laitumelle, vaikka se viettikin yöt sisällä. Näin ei kuitenkaan ollut, vaan se joutui tarhailemaan yksinään tallin pihassa. Muutaman viikon kuluttua muutkin tulivat tarhoihin, ja Fiia ei enää sopinutkaan laumaan. Tähän laumaan oli siis tullut kolmas hevonen, ja tuo aiempi kaveri oli sitten laumaantunut sen kanssa niin hyvin että Fiiaa ei enää huolittu mukaan. Nyt sillä onkin pieni potkun aiheuttama vamma takajalassa, joten taitaa jäädä meidän viikonlopun kisatkin väliin, mikäli ihmeparantumista ei tapahdu.

Reissaamme myös aika paljon kisoissa ja valmennuksissa, ja sen lisäksi iltavuoroviikot sotkee ratsastuskuvioita niin että joudun menemään joko aikaisin aamulla tai myöhään illalla. Omalla tavallaan se on aiheuttanut jonkinlaista stressiä mennä niihin aikoihin tallille, kun talli on kuitenkin toisen kotipihassa. Jotenkin alitajuntaisesti aina ajattelen että yritän tehdä asiat mahdollisimman hiljaa, etten vain aiheuta häiriötä muille.

Olen kuitenkin tyytyväinen että päästään muuttamaan näinkin nopealla aikataululla, ja nauttimaan isomman tallin hienoista puitteista. Olenkin vähän jo kaivannut sitä että myös ihmisille olisi kelvolliset sosiaalitilat, ja tavarat saisi kunnolla mahtumaan omaan kaappiin jne. Lisäksi odotan sitä että päästään vihdoinkin hyppäämään omalla kentällä! Siinä on ollut oma hommansa ajaa hevonen joka kerta muualle hyppäämään, ja ehkä sekin on vaikuttanut siihen etten ole tällä kaudella vielä uskaltanut hypätä kisoissa yhtäkään 80cm luokkaa. Odotan jo innolla että pääsen sopimaan ensimmäisiä valmennuksia, ja toivon että Fiiakin kotiutuu mahdollisimman hyvin!

Kirjoittelen viikonlopun aikana lisää, kunhan nämä kuviot selkeytyvät hieman paremmin minullekin! Nyt kuitenkin toivon että takajalan jumi olisi jo parantunut, ja pääsisimme jatkamaan treenejä normaalisti :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti