20.9.2015

Artriders 20.9.2015Fiia oli kotiutunut uudelle tallille niin hyvin, että lähdimme sitten kuitenkin hyppäämään tänään Artridersin kisoihin tortolan tallille. Osallistuin tällä kertaa vain yhteen luokkaan, ja lähtölistojen mukaan se alkaisi 14.30. Menimme siis tallille vasta yhdentoista jälkeen pakkailemaan tavaroita ja putsaamaan hevosta kisakuntoon. Fiia on ollut tuolla uudessa paikassa todella rauhallinen, sitä pystyy harjaamaan yksin pesupaikalla, eikä se yhtään pyöri tai muutenkaan stressaa. Olen todella yllättynyt siitä miten nätisti se käyttäytyy siihen nähden että muutettiin tosiaan vasta perjantaina. Täytyy kyllä sanoa että vanhassa paikassa tamma ei tainnut kertaakaan olla näin rauhassa.

Saimme tavarat pakattua nopeasti, ja hevosenkin lastauskuntoon, joten pääsimme lähtemään liikkeelle ajoissa. Saavuimme kisapaikalle hieman ennen yhtä, ja saimmekin kuulla että luokkien alkamisaikoja aikaistetaan mikäli loputkin kilpailijat tulevat ajoissa. Kävin maksamassa lähtömaksun ja hain buffasta hieman evästä. Tämän jälkeen tutustuin ratapiirrokseen ja kävin kävelemässä radan.

Otimme Fiian ulos kopista, laitoimme varusteet päälle jonka jälkeen Aleksi meni hetkeksi taluttamaan sitä. Kävin itse katsomassa muutaman ratsukon radan tuossa 50cm luokassa, jonka jälkeen menin selkään ja suuntasin verkkaamaan. Lähdimme luokassa ensimmäisenä, joten pääsin aloittamaan verryttelyn jo ennen kuin edellinen luokka oli loppunut. Ravailin alkuun molempiin suuntiin ja taivuttelin tammaa. Lopuksi otin muutaman hypyn pystylle ja ristikolle molempiin suuntiin ja annoin Fiian kävellä siihen asti että meidän luokka alkaisi.


Arvosteluna oli AM5, joten perusrata hypättiin ensin 60cm esteillä ja sen jälkeen oli korotettu 70cm uusinta. Rata alkoi ihan suht hyvin. ja sain tuotua hevosen kivasti esteille. Jossain 4/5 esteen kohdalla homma sitten levisi käsiin ja Fiia rupesi repimään ohjia käsistä esteen jälkeen niin että meinasin jopa tipahtaa. Meillä oli hieman erimielisyyksiä vauhdin suhteen, mutta pääsimme kuin pääsimmekin radan puhtaasti läpi. Menimme pihalle kävelemään ja odottamaan uusintaa. Kaikki saivat perusradalta nollatuloksen, ja jatkoi uusintaan. Olimme uusinnassakin ensimmäisenä ja kohta pääsimmekin jo radalle.

Ykköseltä kasille ratsastin suht ison kaaren, kun Fiia lähti vähän turhankin lujaa. Kasilta neloselle sain sen taas kivasti kääntymään tuosta 3/6 esteen sisäpuolelta, ja saimme hyvän tien neloselle. Hyppy lähti vähän kaukaa, mutta paketti pysyi silti kasassa. Sitten olikin viimeisen esteen vuoro, ja sekin meni ihan nappiin. Jäin hyvillä mielin odottamaan tuloksia. Hevonen oli huomattavasti parempi ratsastaa tässä uusinnassa, vaikka nyppikin edelleen päätään. Tiedä sitten johtuiko siitä että oli turhan paineissaan, vai ärsyttävästä korvahupusta joka sille oli laitettu ekaa kertaa päähän, ja sitä piti aina välillä yrittää ravistaa pois :D

Uusinnassa melkein kaikki saivat puhtaan radan, joten aika siis ratkaisi voittajan. Meillä oli tällä kertaa nopein aika, joten mukaan lähti sinivalkoinen ruusuke, sekä pokaali. Hevoselle sai porkkanoita, ja ratsastajalle suklaata. Täytyy kyllä myöntää että ihan hävettää tuo perusradan ratsastus, ja se millä tavalla tuli keikuttua siellä kyydissä. Onneksi kuitenkin uusinnassa saatiin homma toimimaan. Tämä tietää vain sitä että täytyy alkaa treenaamaan ahkerammin, nyt kun päästään oman tallin kentälläkin hyppäämään.

Lopuksi vielä muutama kuva kisoista. Radalta ei ole yhtään kuvaa, ja nämäkin ovat kännykkälaatua, joten pahoittelut jo etukäteen.


4 kommenttia :

  1. Kiva postitus. Onnea voitosta. Kuvat on hienoja, vaikka ovatkin kännykkälaatua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Nuo kännykkäkuvat menee aina vähän rakeisiksi :/ Mutta onhan ne toisaalta tyhjää parempia! Onneksi sain parempilaatuisiakin kuvia kisareissulta. Niitä on aina kiva katsella jälkeenpäin.

      Poista