25.5.2015

Aina ei voi voittaa.

Käytiin eilen Vironmäen ponitallilla Orimattilan ratsastajien seuranmestaruuskisoissa. Kisat eivät menneet ihan putkeen meidän osalta, vaan Fiialla oli normaalia enemmän pöllöenergiaa. Verkassa tamma vaikutti ihan normaalilta, oli toki tapansa mukaan vauhdikas, mutta kun radalle päästiin niin ohjaus hävisi kokonaan.



Ensimmäisenä hypättiin 50-60cm. Kakkosesteeltä oli hyppy  tuomarintornia kohti, ja Fiia teki esteen jälkeen stopin. Hetken neuvottelun jälkeen päästiin jatkamaan matkaa, eikä tästä tullut virhepistettä, sillä liike oli kokoajan eteenpäin. Kolmosen yli päästiin ihan puhtaasti, ja neloselle unohdin täysin ratsastaa, joten Fiia kielsi. Se kieltää hyvin harvoin, mutta tällä kertaa askeleet eivät osuneet sitten millään, enkä ollut itse hereillä. Loppu rata päästiin kuitenkin puhtaasi läpi, eikä nyt ihan viimeiseksi jääty sillä tuo tuomaritornin kohta oli monelle muullekin hankala.



Seuraavaa luokkaa ennen oli 40 minuutin tauko, joten ehti verkkailemaan kaikessa rauhassa. Verkkahypyt meni taas todella hyvin, ilman mitään kyttäilyä tai ryntäilyä, mutta kun päästiin kisaradalle, oli taas ihan eri ääni kellossa. Heti ykkösesteen jälkeen Fiia veti kaulan pitkäksi ja sai nyppästyä ohjat kädestä. Sain kuitenkin kerättyä ne takaisin, ja päästiin jatkamaan seuraavalle esteelle. Fiia hyppäsi esteen hyvin, mutta sen jälkeen veti liinat kiinni, taas tämän samaisen tuomaritornin kohdalla, ja minä jatkoin matkaa ilman hevosta. Onneksi oli turvajalustimet, sillä ne toimivat juuri niinkuin pitikin, ja kumilenksu aukesi kun meinasin jäädä jalasta jalustimeen kiinni. Fiia jäi kiltisti odottamaan, kun keräsin itseni maasta, ja talutin sen pois radalta. Menin vielä hetkeksi selkään ja tein loppuverkat koulukentällä. Tämän jälkeen lähdettiinkin kotimatkalle.



Tällaista tällä kertaa, tästä ei pääse enää kuin ylöspäin :D Taidetaan jättää nuo Mäntsälän kisat väliin, ja ajaa sen sijaan joko johkin valmennukseen, tai sitten itsekseen hyppäämään esimerkiksi Vironmäelle. Mäntsälän kisoissa olisi vain yksi luokka, enkä taida viitsiä sen takia sinne asti ajaa. Jotain positiivista kuitenkin, Fiia menee nykyään koppiin suosiolla, ja lastaukseen kuluu max 5 minuuttia :)
Tässä vielä muutama kuva kisoista, kuvista suuri kiitos Jennalle








1 kommentti :