17.5.2015

Lastausongelmia

Fiia on ollut hieman huono menemään koppiin, ja se onkin aiemmin lastattu liinojen avulla. Aloimme nyt harjoittelemaan lastausta, ja tavoite olisi että joskus saisin lastattua sitä ihan yksin. Prosessi tulee varmasti olemaan pitkä ja kivinen.

Vuokraaja oli käynyt aamulla ratsastamassa, ja menimme muutaman tunnin tämän jälkeen harjoittelemaan. Varusteina on pitkä köysinaru, ja ketju leuan alla. Fiia yrittää heti alkuun päästä kopin ohi, ja vie aikaa että saan sen tulemaan sillalle. Aina kun se ottaa askeleen eteenpäin, löysään painetta narusta. Hetken päästä taas jatketaan lisäämällä painetta.

Alku oli aikamoista pyörimistä ja pystyyn hyppimistä, pelkäsin että se menee vielä kopin seinästä läpi. Muutaman kerran Fiia tuli jo puoliksi sisälle ja peruutti vauhdilla ulos. Noin tunnin verran siinä sitten mietittiin että kannattaako sinne tulla vai ei, ja usko meinasi itsellänikin jo loppua. Loppujen lopuksi Fiia kuitenkin tuli vauhdilla koppiin, jolloin kaikki paine loppui ja se sai palkaksi kauroja. Annoin sen jonkin aikaa syödä kopin sisällä, jonka jälkeen peruutin sen ulos, ja lopettiin siihen.

Koppikin otti vähän osumaa, ja yksi lista irtosi puoliksi ulkoseinältä, mutta onneksi on oma koppi, täytyy korjata huomenna ja jatkaa harjoituksia. Ensi viikonloppuna olisi kisat, ja olisi ihan kiva että saataisiin hevonen koppiin siihen mennessä :D Tilasin tänään oman köysinarun, ja ketjun jotta ei tarvitse tallilta lainata, sekä ostin myös nahkariimun joka on huomattavasti parempi näihin harjoituksiin.

Onko teillä kokemusta lastausongelmista?

2 kommenttia :

 1. Voi eii, toivottavasti kopin saa helposti kuntoon :D meillä Coda kävelee hyvin koppiin, mutta tarkoitus olisi opettaa se kävelemään sinne vain lähettämällä, että lastaaminen onnistuisi myös ihan yksin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan :D
   Mullakin aiemmin ollut vaan helposti koppiin meneviä.
   Jossei muu auta niin täytyy yrittää saada se Marcinin luo koulutukseen.

   Täytyy näyttää vähän vasaraa kopille :D

   Poista