17.12.2015

Ensimmäistä kertaa kangilla.

Kokeilin eilen ratsastaa Fiiaa ensimmäistä kertaa kangilla. Veikkaan että sillä on kyllä joskus ollut aiemminkin kanget päässä, koska eikös ratsastuskouluissakin ole yleensä kankitunteja/kursseja. Sain tallikaverilta lainaksi suitset ja kuolaimet, ja hän auttoi minua sovittamaan ne Fiian päähän. Suitset olivat kokoa xfull joten säädöt meinasi loppua kesken, ja turparemmi jäikin hieman liian alas.Kenttä oli ihan hyvässä kunnossa pakkasista huolimatta, ehkä aavistuksen napakampi kuin normaalisti. Pohja oli vähän jäässä, mutta pintahiekka oli irtonaista. Ratsastin Fiiaa alkuun aika pitkällä ohjalla, ja käytin pääasiassa bridong ohjaa. Pikkuhiljaa aloin sitten ottamaan kankiohjaa mukaan, ja huomasin että tamma aluksi jännitti sitä. Tehtiin paljon ympyröitä ja taivutuksia ja sain Fiian rentoutumaan ja myötäämään kunnolla.

Verkkasin alkuun enimmäkseen ravissa, koska se on mielekkäämpi askellaji hevoselle. Keräsin ohjia vähitellen lyhyemmäksi, ja lopulta päästiinkin menemään ihan normaalilla tuntumalla. Annoin Fiian kuitenkin mennä suht rennossa muodossa, enkä ruvennut kokoamaan liikaa ettei se mene taas jumiin yht äkkisestä paketissa menemisestä.

Otin kumpaankin suuntaan laukkaa aluksi uraa pitkin, ja sen jälkeen aloin tekemään ympyröitä. Laukka rullasi tänään todella kivasti, ja tuntui siltä että olisin voinut laukata vaikka koko illan. Ei tietoakaan niistä aikaisempien päivien vastusteluista, vaan tänään hevonen kulki taas kuin ajatus. Onneksi näitä päiviä on kuitenkin enemmän kuin niitä kiukkupäiviä.

Sää näyttää taas lämpenevän eikä lumesta ole tietoakaan :/ Toisaalta se on hyvä kentän kannalta, pysyypähän ainakin ratsastuskunnossa. Hyppämääänkin olisi kiva päästä taas joku päivä, mutta esimerkiksi tämä viikko on niin kiireinen etten vain yksinkertaisesti ehdi ajamaan maneesille. Ehkä sitten ensi viikolla, mikäli kentällä ei pysty hyppäämään.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti