13.11.2015

Kooste kisakaudesta 2015.

Olen jo pitkään miettinyt että voisin kirjoittaa koosteen kuluneesta kisakaudesta, johon on mahtunut jos jonkinlaista suoritusta, joten tässä se nyt olisi:

Meidän ensimmäiset yhteiset kisat olivat vappuna, 1.5 nastolassa Uusmattilan tallilla. Olin vasta vähän aikaa ehtinyt treenaamaan Fiian kanssa, joten näiden kisojen suhteen ei odotukset ollut kovinkaan korkealla. Ensimmäisessä luokassa (50cm) vauhtia oli aivan liikaa, ja yksi puomikin tuli alas. Toinen luokka (70cm) meni sen sijaan paremmin, ja saimme ensimmäisen yhteisen ruusukkeen, kolmannesta sijasta.

Seuraavana olikin sitten vuorossa Orimattilan ratsastajien seuranmestaruuskisat. Kisat pidettiin Vironmäen ponitallilla 24.5, ja tarkoituksena oli hypätä luokat 60cm ja 70-80cm. Olimme ehtineet treenata aivan liian vähän, ja se kyllä näkyi kisoissakin. Ensimmäisessä luokassa tuli yksi kielto, ratsastaja ei muistanut ratsastaa ja hevonen sujahti esteen ohi. Seuraavassa luokassa pääsin sitten maistelemaan hiekkaa kun Fiia päätti yhden esteen jälkeen, että tuomarintorin ohi ei voi mennä. Tietenkin kaikista kisoista juuri ne seuranmestaruudet sitten menivät penkin alle :D


Huonosti menneiden kisojen takia keskityimme kesäkuun vain treenaamiseen, ja kävimmekin muutamilla eri valmentajalla saamassa hyviä vinkkejä. Fiialla oli aiemmin hypätty olympialla/pessoalla, mutta se tuntui vievän minua välillä kuin märkää rättiä. Valmentajan suosituksesta kokeilimme kolmipalaa, ja palaset alkoivat loksahdella paikoilleen.  Seuraavaksi suuntasimme heti heinäkuun alussa, 11.7 Kopse ry:n järjestämiin estekisoihin myrskylään. Hyppäsin luokat 60cm ja 70cm.  Kisakenttä oli suht pieni, ja se toi omia haasteitaan ratsastukseen. Selvisimme kuitenkin molemmista luokista kunnialla läpi, vaikka puhtaita ratoja ei tullutkaan. 50-60cm luokassa saimme puhtaan perusradan, ja uusinnassa putosi yksi puomi. 70cm perusradalla tuli myös yksi puomi alas. Luokassa oli vain kaksi osallistujaa, joten uusintaa ei järjestetty koska kumpikaan ei saanut puhdasta perusrataa. Meillä oli kuitenkin nopeampi aika, ja mukaan tarttui sinivalkoinen ruusuke 70cm luokasta, ja sininen ruusuke 50-60cm luokasta.

Myrskylän jälkeen seuraavana päivänä suuntasimme taas Nastolaan ja Uusmattilan tallin kisoihin. Hyppäsimme siellä luokat 60cm ja 70cm. Molemmat luokat menivät ihan nappiin, ja 60cm sijoituimme kolmanneksi. Isommassa luokassa aika ei valitettavasti riittänyt sijoitukseen.

Muutaman valmennuksen jälkeen, heinäkuun loppupuolella 26.7 suuntasimme Jokelan ratsastajien kisoihin Rake tallille. Hyppäsimme siellä luokat 60cm ja 70cm. Ensimmäinen luokka meni todella hyvin, ja sain ratsastettua lyhyet tiet uusinnassa. Mukaan tarttui sininen ruusuke, toisesta sijasta. Seuraavassa luokassa sitten mokasin itse, ja jäin pitämään liian pitkäksi aikaa, jonka takia otimme yhden puomin alas.


Tämän jälkeen olikin vuorossa kahdet koulukilpailut. Ensin kävimme Korpikylän ratsastajien kisoissa kokeilemassa helppoa c:tä. Suoritus oli ihan ok, vaikka ei sijoitukseen riittänytkään. Tämän jälkeen vuorossa oli Kopse ry:n kisat myrskylässä, ja menimme siellä tuon saman luokan. Fiialla oli vauhtia aivan liikaa, ja tämä rata meni mielestäni huonommin kuin Korpikylässä.


Sitten mennäänkin jo syyskuun puolelle, ja 12.9 ja 13.9 suuntasimme tamman kanssa taas Jokelaan Rake tallille. Lauantaina hyppäsimme luokat 60cm ja 70cm ja Sunnuntaina sipsuttelimme helppo c ohjelmaa. Estekisat menivät ihan hyvin, 60cm luokasta tarttui mukaan sinivalkoinen ruusuke, ja 70cm luokassa otimme yhden puomin alas. Sunnuntaina sen sijaan sain olla erittäin tyytyväinen suoritukseemme. Olimme ensimmäisiä ei sijoittuneita, prosentein 62,50. Tamma oli todella rauhallinen, ja rata meni oikein siististi.


 Viikkoa tämän jälkeen kävimme Artjärvellä Artridersin kisoissa hyppäämässä luokan 70cm. Kyseessä oli meidän ensimmäiset hallikisat, jota jännitin itse kovasti. Jännitys oli kuitenkin aivan turhaa, sillä tamma hoiti homman kotiin ja mukaan lähti sinivalkoinen ruusuke.

Sitten päästäänkin jo marraskuuhun ja kauden viimeisiin kisoihin, PR tallille Porvooseen. Hyppäsimme luokat 60cm ja 70cm. Kummassakin oli arvosteluna A.0.0 eli clear round. Ensimmäinen luokka meni todella hyvin, ja saimmekin puhtaan radan. Seuraavassa luokassa kuski taas kämmäili ja otimme yhden puomin alas.


Tästä on mielestäni oikein hyvä jatkaa treenejä, ja suunnitella jo ensi kautta. Mieleni tekisi kovasti kokeilla sitä ensimmäistä 80cm luokkaa, mutta saa nyt nähdä uskallanko. Tämän vuoden puolella olisi tarkoitus vielä mennä läheisen tallin rataharjoituksiin, ja sen lisäksi Suomelan Suski on tulossa pitämään valmennuksia meidän kotitallille. Toivottavasti nämä valmennuspäivät mahtuvat kalenteriin, ja päästään kokeilemaan uutta valmentajaa. 

Nyt kun syksy on synkimmillään, tuntuu että motivaatia on hukassa. Aina kun menen tallille, sataa vettä tai on pimeää. Ehkä tämä tästä helpottaa kunhan lunta tulee, ja on taas hieman valoisampaa. Fiia olisi tarkoitus näillä näkymin klipata viikonpäästä perjantaina. Saa nähdä kuinka meidän käy, en tiedä onko tammaa klipattu aiemmin.


 

 

 

 

2 kommenttia :