24.11.2015

Kuulumisia.


Fiia klipattiin vihdoinkin viime perjantaina! Odotin jo kauhulla tätä klippaustuokiota, sillä tamma oli ollut vähän villi viimepäivinä, enkä tosiaan tiennyt että onko sitä koskaan aiemmin klipattu. Otin Fiian hyvissä ajoin sisään harjailtavaksi, jonka jälkeen se pääsi syömään hetkeksi päiväheiniä.

Alkuun Fiia jännitti hieman klipperin ääntä, mutta antoi hyvin ajella karvoja kaulasta. Siitä sitten siirryttiin pikkuhiljaa takaosaa kohti, ja jopa mahanaluksen sai ottaa ilman kiukuttelua. On sitä siis varmaan joskus aiemminkin klipattu :) Malliksi valittiin tuo loimiklippaus, koska en halunnut koko selkää ajella kaljuksi.

Tämän jälkeen ajattelin irtojuoksuttaa Fiiaa kentällä, ja nappasin samalla muutaman kuvankin. Ylimääräistä energiaa oli kertynyt hirveästi, ja hevonen veti kiitolaukkaa monta kierrosta ennen kuin rauhoittui.  Fiia vaihtelee välillä suuntaa itsestään, ja nytkin se meni reippaassa laukassa toiseen päätyyn, teki äkkikäännöksen vaihtaakseen suuntaa, mutta pohja luistikin alta ja hevonen kaatui kyljelleen. Se kuitenkin nousi samantien ylös, ja jatkoi laukassa matkaa. Hetken kuluttua pyysin sitä siirtymään raviin ja annoin ravailla vielä hetken. Kaatumisesta huolimatta tamma onneksi liikkui puhtaaksi. Kävelytin Fiiaa hetken narussa, jonka jälkeen suuntasimme pesulle. Sitten se pääsikin loppuillaksi karsinaan syömään jäljelle jääneitä päiväheiniä.

Viikonlopuksi lähdinkin sitten risteilylle, ja vuokraaja hoiti liikutukset. Maanantaina oli vuorossa kengitys, ja tamma sai vihdoinkin hokkikengät alle. Samalla laitettiin myös etukavioihin tilsakumit, jospa sitä lunta vaikka joskus tulisikin lisää. :D



Ennen kengitystä kävin kuitenkin ratsastamassa, mutta pakkasten tullessa kenttä oli jäätynyt kovaksi, eikä siinä viitsinyt kuin kävellä. Käyntityöskentely kun tuppaa olevan tamman "lempipuuhaa" niin mikäs siinä! Tällä osa-alueella tarvitsemme eniten treeniä, sillä Fiia kuumuu herkästi käyntitehtävistä ja yrittää juosta alta pois.

Aloitin taivuttelulla, ja avotaivutuksella uraa pitkin. Nämä menivät ihan suht hyvin, joten siirryin keskihalkaisijalle. Menimme keskihalkaisijaa pitkin niin että väistettiin aina muutama askel toiseen suuntaan, sitten suoristus, ja sama toiseen suuntaan. Päädyssä suunnan vaihdos etuosankäännöksellä ja sama takaisin. Tässä tehtävässä Fiialla meni kuppi ihan totaalisesti nurin, ja se yritti muutaman kerran jopa hypähtää hieman ylöspäin, tai sitten vaihtoehtoisesti lähteä juoksemaan sivuttain :D

Lopetettiin harjoitus vasta sitten kun saatiin molemmat suunnat "puhtaasti" läpi, eli ilman protestointia. Lopuksi taivuttelin tammaa vielä kahdeksikolla.

Kengitys meni tällä kertaa taas paljon paremmin kuin viime kerralla, eikä Fiia kiskaissut jalkaansa kuin kerran. Kengät sai lyödä paikalleen ilman minkäänlaista ongelmaa. Kiva huomata että tämäkin ongelma alkaa pikku hiljaa poistumaan.

Suunnitelmat tämän viikon liikutusten osalta ovat suht avoimet. Mennään säiden mukaan sen mitä kentällä/maastossa pystyy menemään. Lauantaina suuntaamme Orimattilan ratsastuskeskukselle Pay & Jump tapahtumaan harjoittelemaan 70 cm rataa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti